Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Σοκαριστικό ρεπορτάζ του BBC για τους Έλληνες.

Τόσο φτωχοί οι Έλληνες γονείς, που δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία.

BBC: Τόσο φτωχοί οι Έλληνες γονείς, δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία  'Ενα σοκαριστικό ρεπορτάζ για τους Έλληνες
Σοκ προκαλεί ένα  ρεπορτάζ  στην ιστοσελίδα του BBC στο οποίο περιγράφεται η κατάσταση της φτώχειας στην Ελλάδα με τα πλέον μελανά χρώματα. 
Όπως αναφέρει το BBC η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει φέρει ορισμένες οικογένειες σε τόσο απελπιστική κατάσταση που δίνουν  τα παιδιά τους, για υιοθεσία.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά περίπτωση με....
νηπιαγωγό στην Αθήνα που βρήκε λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα ένα σημείωμα σχετικά με μια 4χρονη. 
Τους δυο τελευταίους μήνες, συνεχίζει το ρεπορτάζ του BBC, ο Πατέρας Αντώνιος, ένας νεαρός ορθόδοξος ιερέας που διευθύνει κέντρο νεότητας για τους φτωχούς της πόλης βρήκε τέσσερα βρέφη έξω από της πόρτα του κέντρου, μεταξύ αυτών και ένα νεογνό, μιας μόλις ημέρας.

Μια άλλη φιλανθρωπική οργάνωση προσεγγίστηκε από ζευγάρι του οποίου τα δίδυμα ήταν στο νοσοκομείο για θεραπεία λόγω του υποσιτισμού, γιατί η ίδια η μητέρα ήταν υποσιτισμένη και δεν μπορούσαν να θηλάσουν.

Στο ρεπορτάζ μιλά και ο ψυχολόγος Στέφανος Αλεβίζος.
Στη συνέχεια αναφέρονται κι άλλες περιπτώσεις γονέων που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα παιδιά τους σε οργανώσεις όπως τα  Παιδικά Χωριά SOS.

«Εγώ υποφέρω, αλλά γιατί να υποφέρει κι αυτή;», αναρωτιέται μια μητέρα που άφησε το παιδί της στην οργάνωση και εν τω μεταξύ βρήκε δουλειά με 20 ευρώ την ημέρα, ποσό που δεν της επιτρέπει να το φροντίσει. 
Το βλέπει μια φορά το μήνα και ελπίζει να βελτιωθεί η οικονομική της κατάσταση για να μπορέσει να το πάρει και πάλι κοντά της.

Στο παρελθόν, όταν στα Παιδικά Χωριά SOS ερχόταν παιδιά, η αιτία ήταν ως επί το πλείστον τα ναρκωτικά και ο εθισμός στο αλκοόλ στην οικογένεια. Τώρα ο κύριος παράγοντας είναι η φτώχεια.

Η κρίση στην Ελλάδα έχει προκαλέσει περισσότερη φτώχεια από όση μπορεί να αντέξει το σύστημα πρόνοιας αλλά και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις που προσπαθούν να καλύψουν το κενό, σημειώνει το BBC.
http://thebest.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"