Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ενώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί είναι χιλιάδες, εντολή της ΔΕΗ Καλαμάτας, για διακοπή σε 7 σπίτια και 3 καταστήματα

Εντολές να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε 7 σπίτια και 3 καταστήματα της Καλαμάτας δόθηκαν χθες το πρωί από τη ΔΕΗ
Η υλοποίηση της εντολής αποτράπηκε ωστόσο, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ παρενέβησαν και δεν επέτρεψαν στα συνεργεία να κάνουν τη διακοπή.
«Η εγκύκλιος για την έκδοση εντολών διακοπής ήλθε....

το πρωί σήμερα (σ.σ. χθες)» είπε στην «Ε» ο Γιώργος Παναγόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίας της ΔΕΗ στην Καλαμάτα - διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι χθεσινές εντολές αφορούσαν λογαριασμούς ηλεκτρικού που δεν είχαν πληρωθεί καθόλου, κι όχι ειδικά αυτούς που δεν είχε καταβληθεί το τέλος ακινήτων.
Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στη Μεσσηνία ανέρχονταν έτσι κι αλλιώς σε χιλιάδες, πριν και από την επιβολή του ειδικού τέλους.
Ο προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίας της ΔΕΗ στην Καλαμάτα πρόσθεσε ότι η εγκύκλιος δεν λαμβάνει υπόψη της το 80ήμερο χρονικό περιθώριο που είχε ανακοινωθεί ότι θα δινόταν για την πληρωμή των επιβαρυμένων με το τέλος λογαριασμών, εξηγώντας ότι «στον πελάτη δίνεται η δυνατότητα επανασύνδεσης, εφόσον καταβάλει την αξία του ρεύματος και το ειδικό τέλος μέσα σε 80 ημέρες από την έκδοση του λογαριασμού».
Παράλληλα διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις που εξοφλήθηκε μόνο η αξία του ηλεκτρικού, το ειδικό τέλος απλώς θα ενσωματωθεί στον επόμενο λογαριασμό, ο οποίος θα περιέχει και τη β΄ δόση του. «Αν δεν πληρωθεί κι αυτός ο λογαριασμός θα εκδίδεται εντολή διακοπής» είπε ο Γ. Παναγόπουλος.

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΔΟΥ


Στο μεταξύ, στις ΔΟΥ έφτασε εντολή του υπουργείου Οικονομικών να μη συνεχιστεί η διαδικασία συγκρότησης των τριμελών επιτροπών που θα καθόριζαν τις περιπτώσεις ευπαθών ομάδων, προκειμένου να εξαιρεθούν από το ειδικό τέλος.
Αυτό είπε στην «Ε» η προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας Φωτεινή Αθανασίου, προσθέτοντας ότι πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα είτε στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (www1.gsis.gr/taxisnet2/eta), είτε στον αριθμό φαξ 210 3375834.
Η ίδια δήλωσε ότι για πολλά από τα υπέρογκα τέλη ευθύνεται η ΔΕΗ, που για χρόνια καταχώριζε με λάθος τρόπο τον προσδιορισμό τιμής ζώνης και τον αντίστοιχο συντελεστή. «Πλέον έχει ξεκινήσει η συλλογή των κανονικών στοιχείων, αλλά αυτά θα προκύψουν στους λογαριασμούς του Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι οι λογαριασμοί που θα εκδοθούν ώς τότε θα πληρωθούν κανονικά και οι τυχόν διαφορές θα συμψηφιστούν στους επόμενους», είπε η Φ. Αθανασίου.

ΤΟ ΠΑΜΕ

Από την πλευρά της, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ με σχετική ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ενέργεια της ΔΕΗ, δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να εμποδίζει απόπειρες διακοπής και καλεί το λαό να είναι σε επιφυλακή και να ενημερώνει στελέχη του Μετώπου όποτε προκύπτει ζήτημα.
Την απόπειρα της ΔΕΗ καταδίκασε με δήλωσή του και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», που κάλεσε σε αντίσταση το λαό, ενώ -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι «η ΔΕΗ ως αιχμή του δόρατος των κυβερνήσεων του δικομματισμού, απαξιώνεται στα μάτια των πελατών της και του λαού, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των αφεντικών της και μένει εκτεθειμένη απέναντι στους πελάτες της».
Τέλος, με ανακοίνωσή της η αντιπροσωπεία της «Επιτροπής Ενάντια στο Χαράτσι» γνωστοποίησε ότι σήμερα στις 11 το πρωί προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα, ενώ μία ώρα αργότερα εκπρόσωποί της θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου, στο Δικαστικό Μέγαρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"