Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Θρίλερ στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε η έκδοση των αποτελεσμάτων στις εκλογές του Επιμελητηρίου, η καταμέτρηση των οποίων ολοκληρώθηκε χωρίς ωστόσο να δώσει πρόεδρο!
Κανείς υποψήφιος δεν κατάφερε να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία των 21 εδρών της διοίκησης του Επιμελητηρίου και έτσι ξεκίνησαν οι διεργασίες για....
πιθανές συνεργασίες, έστω και αν αυτές δεν έχουν γίνει ακόμα φανερές.
Ο συνδυασμός του υποψηφίου Γιώργου Γκούμα «Νέο Επιμελητήριο» καταλαμβάνει 10 έδρες, ο συνδυασμός του απερχόμενου προέδρου Γιώργου Καραμπάτου «Δημιουργική Μεσσηνία» 9 έδρες και ο συνδυασμός του κ. Δημήτρη Αδαμόπουλου «Συνεργασία για την Ανάπτυξη στη Μεσσηνία» 2 έδρες, κατατάσσοντας τον αυτόματα ρυθμιστή των επόμενων εξελίξεων.


Καταμέτρηση
ImageΗ καταμέτρηση το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.00 και διεκόπη για λόγους κόπωσης της επιτροπής τις πρώτες πρωινές ώρες. Η καταμέτρηση ξεκίνησε ανά τμήμα με πρώτο το Βιοτεχνικό Τομέα, απ’ όπου ήρθε και η πρώτη έκπληξη και «πάγωσε» το συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο». Η ανακοίνωση ότι δεν εκλέγεται τελικά ο υποψήφιος του συνδυασμού που επίσημα στήριξε η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γεώργιος Γκούμας, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Η επιλογή του να είναι υποψήφιος στον Εξαγωγικό Τομέα, όπου η κατανομή δίνει μία έδρα και μόνο, αποδείχτηκε λανθασμένη, αφού την κέρδισε ο αντίπαλός του κ. Καραμπάτος, αφήνοντάς τον εκτός διοίκησης του Επιμελητηρίου.
Από τα πρώτα αποτελέσματα φαινόταν ότι οι δύο επικρατέστεροι, Γιώργος Καραμπάτος και Γιώργος Γκούμας, θα έδιναν μάχη στήθος με στήθος για την πρωτιά, χωρίς όμως να υπάρχει εικόνα για το αν στο τέλος θα υπάρξει αυτοδυναμία ή όχι.
Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της μη εκλογής του κ. Γκούμα, αυτό απασχόλησε όλα τα στρατόπεδα των υποψηφίων, με βασικό θέμα ποιος θα τεθεί επικεφαλής της εν λόγω ομάδας και αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ποιες θα είναι οι συμμαχίες που θα γίνουν.
Συμμαχίες
Η χθεσινή ημέρα, μέχρι την τελική έκδοση των αποτελεσμάτων, κύλησε επίσης για τους υποψηφίους με ατέλειωτες ώρες αναμονής, πολλούς καφέδες και τσιγάρα.
Η μη εκλογή του Γιώργου Γκούμα εξακολουθούσε να είναι πρώτο θέμα συζήτησης στα «πηγαδάκια», ενώ κάθε καινούργιο αποτέλεσμα που ανεπίσημα έφτανε στους υποψηφίους αναλυόταν με κάθε λεπτομέρεια και ενδεχόμενο.
Αγωνία υπήρχε και στο στρατόπεδο του τρίτου κατά σειρά υποψηφίου, του κ. Αδαμόπουλου, αφού το βράδυ της Πέμπτης έκλεισε με την κατανομή εδρών να είναι 4-4 για Καραμπάτο – Γκούμα. Η καινούργια μέρα της καταμέτρησης του έδωσε την πρώτη έδρα στον Επαγγελματικό Τομέα και αργά το βράδυ άλλη μία έδρα στον Εμπορικό Τομέα, κάνοντάς τον έτσι απόλυτο ρυθμιστή για το ποια θα είναι η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Από νωρίς το απόγευμα και όταν είχε αρχίσει πλέον να διαφαίνεται ότι δε θα υπάρχει αυτοδυναμία, και με δεδομένη πλέον την «ορφάνια» από άποψη επικεφαλής του συνδυασμού του κ. Γκούμα, τα σενάρια και οι συνδιαλλαγές έδιναν και έπαιρναν.
Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα ανά τμήμα έχουν ως έξης:
Βιοτεχνικό Τμήμα
Γιώργος Καραμπάτος 299 ψήφοι (3 έδρες). Εκλέγονται οι Θεόδωρος Μπομπόνης Τάσος Μαρκόπουλος, και Νίκος Κυριακόπουλος
Γιώργος Γκούμας 230 ψήφοι (2 έδρες). Εκλέγονται οι Παν. Πουλημένος και Παν. Βασιλόπουλος
Δημήτρης Αδαμόπουλος 49 ψήφοι
Νίκος Ψαλτήρας 18 ψήφοι
Εξαγωγικό Τμήμα
Γιώργος Καραμπάτος 45 ψήφους (1 έδρα). Εκλέγεται ο Δημήτρης Γυφτέας.
Γιώργος Γκούμας 34 ψήφους
Τουριστικό Τμήμα
Γιώργος Καραμπάτος 52 ψήφοι
Γιώργος Γκούμας 60 ψήφοι (1 έδρα) Έχουν ισοψηφήσει Δημήτρης Μιανιάτης και Γιάννης Καραλής
Δημήτρης Αδαμόπουλος 7 ψήφοι
Τμήμα Μεταφορών
Γιώργος Καραμπάτος 55 ψήφοι
Γιώργος Γκούμας 60 ψήφοι (1 έδρα). Εκλέγεται ο κ. Αναστάσιος Χριστόπουλος
Δημήτρης Αδαμόπουλος 11 ψήφοι
Επαγγελματικό Τμήμα
Γεώργιος Γκούμας 491 ψήφοι (3 έδρες). Εκλέγονται οι Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, Νικόλαος Μπελογιάννης
Γιώργος Καραμπάτος 464 ψήφοι (2 έδρες). Εκλέγονται οι Καραμπάτος Γεώργιος και Κρανιώτης Παύλος
Δημήτρης Αδαμόπουλος 128 ψήφοι (1 έδρα) Εκλέγεται ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Αδαμόπουλος
Νίκος Ψαλτήρας 17 ψήφοι
Εμπορικό Τμήμα
Γιώργος Καραμπάτος 332 ψήφοι (3 έδρες). Εκλέγονται οι κ.κ. Παύλος Γκρέκης, Καπερώνης Γεώργιος και Σωτήρης Σαραντέας
Γεώργιος Γκούμας 323 ψήφοι (3 έδρες). Εκλέγονται οι κ.κ Κουτίβας Ηλίας, Τσάμης Πέτρος, Κωστόπουλος Γιώργος
Δημήτρης Αδαμόπουλος 83 ψήφοι (1 έδρα) Εκλέγεται ο Τζαννετέας Παναγιώτης.
Νίκος Ψαλτήρας 19 ψήφοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"