Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Κρύο, βροχές και χιόνια την πρωτοχρονιά

Κρύο, βροχές και χιόνια την πρωτοχρονιά Πρόσκαιρη θεωραίται από τους μετεωρολόγους η βελτίωση του καιρού καθώς τις επόμενες ήμερες επελαύνει στη χώρα μας νέο βαρομετρικό χαμηλό με χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας.

Την ίδια στιγμή παραμένουν τα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, κυρίως σε.... επαρχιακούς δρόμους, όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, απαιτούνται αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Σαπών -Κέχρου, από το 30ό χιλιόμετρο, στις επαρχιακές οδούς Κάτω Δροσίνη, Δράνια, Οργάνη, Άνω και Κάτω Κάρδαμος, Σμιγάδα, Μυρτίσκη, Άνω Βυρσίνηι και Κύμη καθώς και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Νέας Σάντας - Κέχρου.
Στην κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται όσοι μεταβαίνουν στα χιονοδρομικά κέντρα 3-5 Πηγάδια και Σελίου όπως και στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας.
Κρύο, βροχές και χιόνια την πρωτοχρονιά Στη δυτική Μακεδονία, αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Γρεβενών και στα σημεία Καστοριά - Φλώρινα (μέσω Βιτσίου) και Καστοριά - Αμύνταιο, από το 18ο έως το 29ο χιλιόμετρο.
Επίσης, σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας όπου η θερμοκρασία το πρωί «έδειξε» -13 βαθμούς κελσίου και στο δρόμο Πτολεμαΐδας-Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χιλιόμετρο.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ
Τετάρτη 28-12-2011

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών στην Εύβοια και τις Κυκλάδες.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο ως προς τη μέγιστη τιμή. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί τοπικά παγετός.
Πέμπτη 29-12-2011
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα στη νοτιοδυτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Παρασκευή 30-12-2011
Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 4 τοπικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Σάββατο 31-12-2011 και Κυριακή 01-01-2012 (Πρωτοχρονιά)
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, αναμένονται τοπικές βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, χιονια στα ορεινά και βαθμιαία στα βόρεια πεδινά. Οι ανεμοι θα γίνουν τοπικά θυελλώδεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από τα βορειοδυτικά την Κυριακή

 ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"