Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Θολή απόφαση και ρήγμα στους 27 - Ποιές χώρες διαφωνούν στις αλλαγές

Θολή απόφαση και ρήγμα στους 27 - Ποιές χώρες διαφωνούν στις αλλαγές
Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την αλλαγή της συνθήκης της ΕΕ, με το Λονδίνο να θέτει όρους που προκάλεσαν εκνευρισμό σε Βερολίνο και Παρίσι, και πλέον ορισμένα μέλη της ΕΕ έχουν καταλήξει σε δική τους κατ' αρχήν συμφωνία.
Γαλλία και Γερμανία επεδίωκαν και τα 27 κράτη – μέλη να....
υποστηρίξουν τις αλλαγές στη συνθήκη για την επιβολή αυστηρότερων δημοσιονομικών κανόνων ώστενα αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους, αλλά η Βρετανία έθεσε κάποιους όρους που δεν έγιναν αποδεκτοί από τον γαλλογερμανικό άξονα.

«Απαράδεκτοι» είναι οι όροι που έθεσε η Βρετανία για αλλαγή της συνθήκης δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Ο κ. Σαρκοζί δήλωσε ότι η νέα συμφωνία θα επικεντρωθεί στα 17 κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ, ενώ τέθηκε διορία έως το Μάρτιο για την κύρωσή της. "Αυτό δεν σημαίνει Ευρώπη δύο ταχυτήτων" διευκρίνισε.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επανέλαβε στις Βρυξέλλες ότι θα θέσει βέτο σε οτιδήποτε βλάπτει τα βρετανικά συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι δήλωσε πάντως ότι η νέα συμφωνία στην οποία έχουν κατ’ αρχήν καταλήξει οι ηγέτες θα περιλαμβάνει τα 17 κράτη της ευρωζώνης και 6 κράτη της ΕΕ. Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δεν έκανε δηλώσεις.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύθηκαν για ένα νέο «δημοσιονομικό καθεστώς» για την ευρωζώνη, που θα περιλαμβάνει πιο αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να διατηρήσει την ακεραιότητα της ΕΕ και τη συνοχή μεταξύ της ευρωζώνης και της ΕΕ» αναφέρει το κείμενο του Βαν Ρομπέι.

«Κοινός στόχος μας είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) να τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2012» σημειώνει ακόμη το κείμενο, προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τα μέσα του 2013.

Επίσης, αποφασίστηκε η ενίσχυση του ΔΝΤ με 200 δισ. ευρώ.

Ο πρώην πρόεδρος 
της Κομισιόν Zακ Ντελόρ με νέα παρέμβασή του έκανε λόγο για «κακοφωνία» της Ευρώπης και ζητά έναν νέο σχεδιασμό της ΕΕ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"