Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Νέο πρωθυπουργό μέχρι το βράδυ βλέπει η κυβέρνηση

Πρέπει να καταλήξουμε σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό μέχρι το βράδυ. 
Η χώρα δεν έχει χρόνο», είπε  πριν  από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, δείχνοντας παράλληλα  την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα για την οποία πλέον η χρεωκοπία δεν είναι απλώς ενδεχόμενο.

Ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στη ΝΕΤ, έδωσε και το στίγμα της νέας κυβέρνησης για την οποία είπε ότι....
θα έχει διάρκεια μερικών μηνών και ότι για τη σύνθεσή της θα έχουν λόγο τα κόμματα.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιοριστεί στα δύο μεγάλα κόμματα, είναι όμως προϋπόθεση  να συμμετέχει  η ΝΔ.

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι μέχρι τα μέσα της εβδομάδας αυτή η νέα κυβέρνηση μπορεί να έχει πάρει και ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Καθοριστική για τις εξελίξεις θα είναι η συνομιλία που θα έχουν στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε στάση αναμονής περιμένοντας από τον πρόεδρο της ΝΔ να συμφωνήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας και όπως είπε και ο κ. Μόσιαλος η συμφωνία αυτή δεν υπάρχει ακόμα, υπάρχουν όμως διεργασίες.

Την ίδια ώρα επισπεύδεται κατα δύο ώρες η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με αντικείμενο την εκπροσώπηση της χώρας στο αυριανό Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει στις 16:00 αντί στις 18:00. Μάλιστα ο κ. Μόσιαλος σχολιάζοντας την αλλαγή της ώρας ανέφερε ότι έτσι αποδεσμεύεται νωρίτερα ο πρωθυπουργός για να ασχοληθεί με τις διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που όπως άφησε να εννοηθεί θα δρομολογηθούν.

Κινδυνεύει η 6ηδόση. Πάμε «ντουγρού» για χρεοκοπία

Με την πολιτική αστάθεια που επικρατεί οι δανειστές ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν πια καμία εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και δεν θέλουν να προχωρήσουν στην καταβολή της 6ης δόσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ δεν «καλύφθηκε» από την ομιλία του πρωθυπουργού την Παρασκευή και ετοιμάζονται να απαιτήσουν, όπως σας είχαμε πει από χθες στο star.gr, την υπογραφή των δύο μεγάλων κομμάτων για την δανειακή σύμβαση, αφού βλέπουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν τα βρίσκουν με τίποτα. Πάντως, μαζί με την υπομονή τους εξαντλούνται και τα περιθώρια που μας έχουν δώσει και δεν αποκλείεται να βρεθούμε εκτός ευρωζώνης εν μια νυχτί.

Στερεύουν τα χρήματα στα Ταμεία

Θύματα όλης αυτής της κατάστασης παραμένουν οι πολίτες, οι οποίοι είναι στο χείλος της… πείνας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα χρήματα στα Ταμεία έχουν στερέψει και ακόμα και η κυβέρνηση βάζει «χέρι» σε λεφτά που προορίζονται για άλλες ανάγκες. Δεν αποκλείεται να «παγώσουν» οι μισθοδοσίες και οι συντάξεις, ενώ σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη οι άμεσες συνέπειες θα είναι τραγικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"