Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

"Μαύρη" Τρίτη για χρηματιστήρια, ομόλογα, ευρώ

Με βαριές απώλειες και τραπεζική βουτιά 5% αντιδρά η Wall Street στις ραγδαίες ευρωπαϊκές εξελίξεις, μετά την αιφνιδιαστική αναγγελία για ελληνικό δημοψήφισμα, που προκαλεί φόβους για χρεοκοπία.
Στον απόηχο του μίνι κραχ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου η αγορά της Φρανκφούρτης χάνει κοντά 6%, στη Νέα Υόρκη ο δείκτης Dow Jones βουλιάζει 250 μονάδες ή 2,36%, στις....

11.673 μονάδες, στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο S&P υποχωρεί 2,63%, στις 1.220 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 2,61%, στις 2.614 μονάδες.
Ο δείκτης «φόβου» VIX, το βαρόμετρο της μεταβλητότητας, εκτινάχθηκε χθες 22% και αυτήν την ώρα ανεβαίνει 20% επιπλέον, δείχνοντας τη δραματική νευρικότητα που επικρατεί στις αγορές.

Η μετοχή της Morgan Stanley καταγράφει απώλειες 11% στο αμερικανικό χρηματιστήριο και της Citigroup 10%.

Εξαιτίας της λαϊκής δυσαρέσκειας για τα αφόρητα μέτρα λιτότητας και την ύφεση στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα όσον αφορά στο πακέτο των μέτρων από την Ευρώπη για την οικονομική στήριξη της χώρας.

Η κίνηση αυτή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο έντονης αβεβαιότητας για τις αγορές και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μαζικές πωλήσεις, με δραματικές απώλειες για τις τράπεζες. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"