Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

«Σπασμένη» η πορεία του Πολυτεχνείου

Κομμένη σε κομμάτια ήταν φέτος η πορεία για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καθώς πορεύτηκαν ξεχωριστά τα μέλη του ΠΑΜΕ, χωριστά οι φοιτητές και χωριστά άλλες πολιτικές οργανώσεις.
Η πορεία σχεδόν στο σύνολό της εξελίχθηκε ομαλά, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν....
προχωρήσει σε ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές.

Ωστόσο δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις, οι οποίες άρχισαν έξω από τη Βουλή όταν ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς. Ακολούθησε ρίψη χημικών και συλλήψεις νεαρών διαδηλωτών.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, όταν διαδηλωτές έκαψαν με μολότοφ φυλάκιο που βρίσκεται μπροστά από το κτήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επεισόδια στη Μαβίλη

Η ένταση κορυφώθηκε μπροστά από το κτήριο της Αμερικανικής Πρεσβείας, στο ύψος της πλατείας Μαβίλη, όπου διαδηλωτές πέταξαν νεράντζια, πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς. Ακολούθησε και εκεί χρήση δακρυγόνων, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για ώρα στους γύρω δρόμους.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ «σκούπισαν» κυριολεκτικά την περιοχή γύρω από την αμερικανική πρεσβεία απωθώντας τους διαδηλωτές προς τους Αμπελοκήπους.
Η πορεία

Η πορεία ξεκίνησε από την Πατησίων γύρω στις 16:00 το απόγευμα και στην κεφαλή της τέθηκε η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, την οποία κρατούσαν μέλη της ΠΑΣΠ.

Ακολούθησε ο κύριος όγκος της πορείας, στον οποίο προπορεύονταν μέλη αντιστασιακών οργανώσεων, που όμως μόλις έφτασαν στην οδό Γεωργίου Ά συνάντησαν μπλόκο των ΜΑΤ.

Προσαγωγές και συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία κατά τα επεισόδια στην Αθήνα έγιναν 11 συλλήψεις και 78 προσαγωγές, ενώ έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί.

Αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί ηρεμία, ωστόσο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ειδικά στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο.

Κλειστές παραμένουν η οδός Πατησίων από την Ιουλιανού έως την Ομόνοια, η οδός Ακαδημίας, η Σταδίου, η Λεωφόρος Αμαλίας από την Ξενοφώντος και η οδός Πειραιώς από την Ιερά Οδό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"