Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Εξώδικα στη ΔΕΗ από δημάρχους για το «χαράτσι»

Εξώδικα στη ΔΕΗ στέλνουν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου προκειμένου να μην διακόπτεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους πολίτες δεν πληρώνουν το ειδικό τέλος ακινήτων.
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, αποφάσισε, επίσης να υποστηριχθεί η πολιτική παρέμβαση της ΚΕΔΕ, για αλλαγή του νόμου με το οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος στα ακίνητα καθώς και....
η παρέμβαση υπέρ όσων προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το συγκεκριμένο θέμα.

Προσέβαλε μάλιστα και δικηγόρο για τον σκοπό αυτό, ενώ ταυτόχρονα κατέστη σαφές, ότι η ΠΕΔ Πελοποννήσου δεν στηρίζει ενέργειες που συνιστούν αυτοδικία.


Ήδη ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κατέθεσε εξώδικο στην ΔΕΗ και το κοινοποίησε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: "Σας καλούμε να απέχετε από κάθε παράνομη, αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα των ιδιοκτητών και χρηστών που αποδεδειγμένα αδυνατούν αντικειμενικά να καταβάλλουν το έκτακτο ειδικό τέλος, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης των αρμοδίων δικαστηρίων περί της συνταγματικότητας της διάταξης του άρθρου 53 του ν. 4021/2011, άλλως θα έχετε υποχρέωση να αποκαταστήσετε κάθε θετική και αποθετική ζημία που τυχόν προκληθεί σε οποιονδήποτε από την εν λόγω διακοπή ηλεκτροδότησης, πέραν ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αρμοδίων οργάνων σας, υπαλλήλων σας, συνεπεία τυχόν μελλοντικών ποινικών αδικημάτων''.


Στην Κρήτη, η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη- Ανυφαντάκη ζήτησε με επιστολή της προς τη ΔΕΗ και το υπουργείο Οικονομικών να μην προβεί σε καμία διακοπή ηλεκτροδότησης ακινήτων, έως ότου εκδοθεί σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Ακόμη, ενημερώνει για το γεγονός υφιστάμενης ιδιαιτερότητας στον δήμο Φαιστού, για την οποία είχε ενημερώσει τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών με επιστολή της, ενώ ζητά να μην γίνει καμία είσπραξη από την ΔΕΗ, έως ότου διευθετηθούν τα υφιστάμενα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν από την αδυναμία εφαρμογής, ενός ολοκληρωμένου και δίκαιου εισπρακτικού συστήματος.


Σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ, στα 856 εκατ. ευρώ φτάνουν τα χρέη προς τη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα.


Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ότι η εκτόξευση των απλήρωτων λογαριασμών απειλεί την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση και επισημαίνει ότι πέρυσι 320.000 καταναλωτές έκαναν διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, δυνατότητα που δεν θα υπάρχει εφέτος.


Από την άλλη, η ΔΕΗ αναφέρει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος. Επισημαίνει ότι πάνω από το 73% του συνόλου των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έχουν εξοφληθεί. Δηλαδή, από τους 86.187 λογαριασμούς που έληξαν ήδη έχουν εξοφληθεί οι 63.082.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"