Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Διαφήμιση του ποδοσφαίρου και ισοπαλία στο ντέρμπι των “αιωνίων”

Αυτό μάλιστα ήταν ντέρμπι ευρωπαϊκών προδιαγραφών! Καμιά σχέση με τα περσινά παρατράγουδα και τις ασχήμιες του παρελθόντος, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διαφήμισαν το ποδόσφαιρο στο κατάμεστο γήπεδο Καραϊσκάκη και αναδείχτηκαν ισόπαλοι (1-1). Όμορφες σκηνές στο τέλος με τους παίκτες των δυο αντιπάλων να αλληλοσυγχαίρονται. 
Φοβερός ρυθμός στο ντέρμπι, κυρίαρχος στο μεγαλύτερο διάστημα και ιδίως μετά το 30' ο Ολυμπιακός με ηγέτες....
τους Μακούν, Τζιμπούρ. Αμύνθηκε υποδειγματικά και με άριστη τακτική ο Παναθηναϊκός
Ο Στέφανος Καπίνο έκανε με φοβερό ρεφλέξ στο 83' την απόκρουση της χρονιάς. Ζέκα (17') και Τζιμπούρ (48') τα γκολ, Λέτο (29') και Φουστέρ (34') τα δοκάρια. Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Θανάση Γιάχο που σφύριζε λίγο κι εκεί που έπρεπε.
Κι αν μεγάλος νικητής ήταν το ποδόσφαιρο, από τις δύο ομάδες δικαίωμα να χαμογελάει έχει μάλλον ο Παναθηναϊκός. Είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχει πάρει 4 βαθμούς στις έδρες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και είδε από το πουθενά να ξεπετάγεται ο τερματοφύλακας που στα 17 του χρόνια δείχνει να έχει ό,τι χρειάζεται για μία μεγάλη καριέρα. Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, οι "πράσινοι" κατάλαβαν στο ντέρμπι ότι ακόμα και με τον Λέτο σε κακή (για τα δεδομένα του) βραδιά μπορούν να σταθούν καλά στο γήπεδο, ενώ για πρώτη φορά φέτος ήταν άψογοι ανασταλτικά, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν ασφαλώς η αχίλλειος πτέρνα τους.

Στο πρώτο ημίωρο, ο Παναθηναϊκός έκανε έδρα του το Καραϊσκάκη. Αναπτυσσόταν σωστά, έφευγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και παρότι οι Λέτο και Κλέιτον δεν βοηθούσαν, ο Κουίνσι και ο Ζέκα εμβόλιζαν κατά βούληση την "ερυθρόλευκη" άμυνα. Ο Ολυμπιακός κατάφερνε να βγει μπροστά, κυρίως χάρη στον Ζαν Μακούν. Μέχρι να τραυματιστεί, ο Καμερουνέζος ήταν ιδανικός αντι-Ιμπαγάσα. Έκοβε, γύριζε την μπάλα, δημιουργούσε και κάθε προσπάθεια ξεκινούσε από τα πόδια του. Οι πλάγιοι μπακ των φιλοξενούμενων αντιμετώπιζαν προβλήματα από τους ταχύτατους Μιραλάς, Φουστέρ και Τζιμπούρ, όμως και πάλι αυτό οφειλόταν στις κάθετες μπαλιές του Μακούν.
Οι "πράσινοι" άνοιξαν το σκορ στο 17ο λεπτό. Ο Κατσουράνης πέταξε την μπάλα στον κενό χώρο, ο σπρίντερ Κουίνσι γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Ζέκα πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 29ο λεπτό, όταν το σουτ του Λέτο σταμάτησε στη βάση του αριστερού δοκαριού του Μέγερι.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του. Προειδοποίησε στο 34' με το σουτ του Φουστέρ, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και τελικά έφτασε στην ισοφάριση με τον Ράφικ Τζιμπούρ στο 47'. Πρόκειται για μία φάση "καρμπόν" με το γκολ των φιλοξενούμενων, αφού ο Μιραλάς σέντραρε και ο Τζιμπούρ με πλασέ από τη μικρή περιοχή σκόραρε.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν κατά κράτος καλύτεροι. Δημιούργησαν φάσεις, κυκλοφορούσαν την μπάλα και θα μπορούσαν να νικήσουν, αν ο 17χρονος Καπίνο δεν έκανε την πελώρια απόκρουση στο 83'. Ο Τοροσίδης έβγαλε τη σέντρα και ο Φουστέρ έκανε την προβολή από τα δύο μέτρα. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν σε αντίθετη κίνηση, όμως γύρισε το τεράστιο κορμί του, οριζοντιώθηκε και απέκρουσε.

Στο τέλος του αγώνα, οι παίκτες των δύο ομάδων έφευγαν αγκαλιασμένοι για τα αποδυτήρια, με τους Γέστε και Σαριέγκι να προσφέρουν μία σπάνια στιγμή, καθώς με το τελικό σφύριγμα "όργωσαν" το γήπεδο με το βλέμμα για να βρεθούν και να θυμηθούν τις εποχές που έπαιζαν μαζί, φορώντας τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"