Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τα διεθνή ΜΜΕ για την συμφωνία στην Ελλάδα

Πρώτο θέμα σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας και οι διεργασίες για την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μετά την συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια με τους Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαρά.
«Η Ελλάδα φτάνει σε συμφωνία για συγκυβέρνηση υπό την πίεση της Ευρωζώνης»
Πρώτο θέμα του πρακτορείου Reuters η....

συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα εγκρίνει την δανειακή σύμβαση και θα οδηγήσει με ομαλό τρόπο την Ελλάδα σε εκλογές. Επίσης, στο δημοσίευμα αναφέρεται και η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μην είναι πρωθυπουργός στην νέα κυβέρνηση.


«Παπανδρέου και Σαμαράς συμφώνησαν στην δημιουργία κυβέρνησης ενότητας για την Ελλάδα»

Την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να κάνει πίσω και να επιτρέψει την δημιουργία μια κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία θα οδηγήσει στο να προχωρήσει η δανειακή σύμβαση και να αποφύγει η Ελλάδα την πτώχευση, προτάσσει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.


«Οι Έλληνες συμφώνησαν σε συγκυβέρνηση χωρίς τον Παπανδρέου»

Στην κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται με εκτενές άρθρο του το BBC. Και εδώ γίνεται αναφορά στην απόφαση του Γ. Παπανδρέου να αποσυρθεί από την θέση του, ενώ θα ακολουθήσουν συζητήσεις για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας.


«Οι ηγέτες της Ελλάδας συμφωνούν στην δημιουργία νέας κυβέρνησης»
Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες και στην επίτευξη συμφωνίας για την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας αναφέρονται στο άρθρο τους και οι New York Times. Μάλιστα, εξηγούν πως η κυβέρνηση που θα συσταθεί θα παραμείνει για μερικούς μήνες και θα έχει ως στόχο να «κλειδώσει» την συμφωνία για την δανειακή σύμβαση.


«Εκτός ο Παπανδρέου και συμφωνία των ηγετών για κυβέρνηση εθνικής ενότητας»

Πρώτο θέμα και στην Guardian η συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ελλάδα. Στην ιστοσελίδα γίνεται αναφορά και στις συζητήσεις που έχουν τα στελέχη των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ώστε να διασφαλιστεί η δανειακή σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"