Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Δημοσκόπηση Public Issue: "Όχι" στην αυτοδυναμία, "ναι" στην αριστερά

Πολιτικό περιβάλλον μη αυτοδυναμίας και ενίσχυση της αριστεράς, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε η δημοσκόπηση “Βαρόμετρο” της εταιρείας Public Issue.
Τα δύο κόμματα εξουσίας συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξης του 54%, με τη Ν.Δ. να καταγράφει προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων
Συγκεκριμένα στην εκτίμηση....
εκλογικής επιρροής των κομμάτων (με στάθμιση, δηλαδή, της αδιευκρίνιστης ψήφου), το κυβερνών κόμμα καταλαμβάνει το 22,5% (πτώση 5,5% από τον περασμένο μήνα) των προτιμήσεων, ενώ η Ν.Δ. προηγείται με 31,5% (πτώση 0,5%).
Το ΚΚΕ προτιμά το 10,5% των ερωτηθέντων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε τέταρτο κόμμα, με ποσοστό 9,5% (και άυξηση κατά 0,5% από τον Σεπτέβριο). 
Ακολουθεί ο ΛΑΟΣ (9%, +1% από Σεπτέμβριο), ενώ είσοδο στη Βουλή φαίνεται για τους Οικολόγους, που προτιμώνται από το 3% των ερωτηθέντων. 
Εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών της Δημοκρατικής Αριστεράς, που “φτάνει” στο 5% (με αύξηση κατά 2% από τον Σεπτέμβριο), ενώ στο 2% βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντ. Μπακογιάννη.
Όπως και τον Σεπτέμβριο, το 34% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα απόσχει των εκλογών, με ό,τι αυτό σημαίνει, καθώς στην ίδια έρευνα επισημαίνεται πως τα μεγάλα ποσοστά αποχής ευνοούν τα δύο κόμματα του δικομματισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"