Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Νόμοι σε περιβάλλον μειωμένης εθνικής κυριαρχίας. (Βίντεο)

Οξύτατη κριτική στην ασκούμενη πολιτική άσκησε ο πρόεδρος Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, κάνοντας λόγο για δικαιοσύνη που θα κληθεί να εφαρμόσει εργατικούς νόμους που έχουν παραχθεί σε εχθρικό περιβάλλον μειωμένης εθνικής κυριαρχίας.
Ο Γεράσιμος Τσούνης άσκησε δημόσια κριτική στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια τελετής για τα εγκαίνια του νέου Εφετείου στο Αγρίνιο, παρουσία....
των υφυπουργών Ανάπτυξης, Θανάση Μωραΐτη, και Δικαιοσύνης, Γιώργου Πεταλωτή.
"Η δυσμενής εθνική συγκυρία ενώ είναι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, καταθλιπτική για όλα ανεξαιρέτως τα κοινωνικά στρώματα και ομάδες της χώρας, για την δικαιοσύνη είναι επιπλέον και βασανιστική διότι στο εγγύς μέλλον θα κληθεί να εφαρμόσει εργατικούς νόμους οι οποίοι έχουν παραχθεί, πρώτα, σε εθνικό περιβάλλον μειωμένης κυριαρχίας, όπως συνηθίζεται να λέγεται πλειστάκις και κατά κόρον από τα επίσημα χείλη της ελληνικής πολιτείας.
Και δεύτερον, έχουν παραχθεί από νομοθετικό σώμα οι εκπρόσωποι του οποίου κατά την άσκηση του έργου τους και προκειμένου να αποστασιοποιηθούν από την προκαλούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και κατακραυγή αναζητούν στους πιστωτές λυτρωτικά γι’ αυτούς άλλοθι", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε ακόμα ότι η νομική θέση του Έλληνα εργαζομένου στην εργασιακή σχέση δεν είναι απλώς μειονεκτική, αλλά γίνεται πλέον τραγική.
Τα παραδοσιακά μέτρα πρόνοιας και προστασίας, τα οποία υποτίθεται ότι αποτελούσαν προστατευτικό για τον μισθωτό ανάχωμα απέναντι στην καταχρηστική συμπεριφορά του οικονομικά υπερέχοντος εργοδότη, όπως ανέφερε, πλέον έχουν απολέσει πολύ μεγάλο μέρος από την ενοχλητική για τον εργοδότη δραστικότητά τους.
Μετά την ομιλία του, ο Γιώργος Πεταλωτής αντέδρασε, καλώντας τον να μην κινείται πέρα από τα όρια της δικαιοδοσίας του, καθώς την ευθύνη για την ασκούμενη πολιτική έχει η Βουλή και η κυβέρνηση.

Για μειωμένη εθνική κυριαρχία μιλά ο Γεράσιμος... by newsview
  news247.gr | Η επικαιρότητα στην Ελλάδα και τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"