Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Προετοιμάζονται για χρεοκοπία: πότε θα γίνει

xreokopia
Η ανάλυση του πολύ ισχυρού think tank Stratfor με τίτλο «προετοιμαζόμενοι για την αποτυχία της Ελλάδας» προβλέπει την αποτυχία της χώρας μας αναλύοντας τις συνθήκες που επικρατούν. 
Ο αντιπρόεδρος ανάλυσης του Ινστιτούτου κ. Peter Zeihan τόνισε πως ό, τι και να κάνει η Ε.Ε. μια ελληνική χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη, όπως και....
η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη, με συνολικό κόστος ύψους δύο τρισεκατομμυρίων ευρώ.
Όμως καμπανάκι κρούει ο αναλυτής και στους κινδύνους που η οικονομική κρίση και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας φέρνει σε σχέση με τις ισορροπίες στο Αιγαίο. 
Ειδικότερα, εκτιμάται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος προς τη γειτονική Τουρκία. Για την οποία το Stratfor θεωρεί πως έχει ξεφύγει σημαντικά από πλευράς στρατιωτικής και διπλωματικής ισχύος.
Παράλληλα, επιγραμματικά, αναφέρει πως οι τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού, βάσει της έκθεσης, απαξιώνονται, ενώ χαρακτηρίζονται μη ανταγωνιστικοί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της χώρας και στην αποτροπή της χρεοκοπίας.
Το Stratfor, γνωστό για τις μεγάλες επιρροές του σε όλη την οικονομικοπολιτική ελίτ των ΗΠΑ, αναφέρει τις ανάγκες που απαιτούνται όταν έρθει η ώρα της χρεοκοπίας, εφόσον είναι αρκετά αυτά που πρέπει να γίνουν μέχρι τότε:

- 400 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ευρώπη για να διαφυλάξει άλλα κράτη από τη μετάδοση της κρίσης.
- 800 δισ. ευρώ για να παρεμποδιστεί η κατάρρευση ευρωπαϊκών τραπεζών σε Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία.
- 800 δισ. ευρώ για να αποφευχθεί το σενάριο να καταρρεύσει και η Ιταλία λόγω των πολύ έντονων συνθηκών που επικρατούν στις χρηματαγορές. 

Όσον αφορά το πότε θα έρθει η ώρα της χρεοκοπίας, αυτή υπολογίζεται από το think tank σε κάποιους μήνες από σήμερα. Οι κερδοσκόποι έχουν πιάσει εντατική δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"