Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Φραστική επίθεση κατά συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ σε συζήτηση για το Κυπριακό

Έντονες κατηγορίες και κριτική δέχθηκε χθες το βράδυ ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, για τις απόψεις που ακούστηκαν στη διάρκεια δημόσιας συζήτησης με θέμα την ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού, στη Λάρνακα.

Μέλη του ακροατηρίου εκφράστηκαν κατά του Αλεξάντερ Ντάουνερ κατηγορώντας τον ότι....
είναι  εντολοδόχος της τουρκοκυπριακής πλευράς και  παρεμβαίνει υπέρ της στις διαπραγματεύσεις
Τον κατηγόρησαν ακόμα ότι προσπαθεί να θολώσει τα νερά, προωθώντας τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, την οποία χαρακτήρισαν ρατσιστική.

Ζήτησαν ακόμα από τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος ήταν παρών στη συζήτηση, να βγάλει από την αίθουσα γυναίκες, οι οποίες υποστήριξαν ότι πρέπει επιτέλους να βρεθεί λύση στο Κυπριακό για να ειρηνεύσει ο τόπος.

Ο ειδικός σύμβουλος Ντάουνερ απάντησε ότι δεν ήρθε στην Κύπρο με σκοπό να επιβάλει οποιαδήποτε λύση, αλλά προσκλήθηκε ως σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για να συμβάλει στη διαδικασία και τόνισε ότι η λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι επιλογή των Κυπρίων, η οποία έχει επικυρωθεί με ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Είπε ακόμα ότι  δεν τον ενοχλεί καθόλου η επίθεση και η δαιμονοποίηση του και συνέστησε σε όσους διαφωνούν να «φυλάξουν την ενέργεια τους για την πολιτική τους ηγεσία».

Η ένταση κλιμακώθηκε κατά τη συζήτηση με χαρακτηρισμούς όπως "προδότες" και "μειοδότες", με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Μωυσέως, να αποχωρήσει. 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"