Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Γ.Παπανδρέου: Στόχος μας η ελάφρυνση του βάρους

Στόχος της Ελλάδας είναι να υπάρξει μια βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος, τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.

«Έχουμε κάνει μια πρωτοφανή προσπάθεια. Μια πρωτόγνωρη δημοσιονομική προσαρμογή. Η εθνική μας προσπάθεια αναγνωρίζεται από όλους. Είμαστε....
περήφανος λαός και δικαιούμαστε αυτόν το σεβασμό. Μπορούμε.
Η Ελλάδα μπορεί. Στόχος μας είναι να πετύχουμε ελάφρυνση του χρέους του παρελθόντος, που βαρύνει τις πλάτες του Έλληνα πολίτη.
Πρέπει να μειωθεί για να ανασάνουμε. Παράλληλα, προχωράμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την Ελλάδα. Διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούν χρόνο για να αποδώσουν» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

«Ξεκινήσαμε το τελικό στάδιο μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης για μια συνολική απάντηση στην ευρωπαϊκή κρίση. 
Κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί αν η Ευρώπη δεν λάβει σοβαρές αποφάσεις για την κρίση, που έχει πανευρωπαϊκή διάσταση. Μια κρίση εμπιστοσύνης, που έχουμε τη βούληση να απαντήσουμε. Βούληση για βιώσιμη δημοσιονομική διαχείριση, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, για οικονομία ανταγωνιστική και για κοινωνία με συνοχή, βούληση για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, για ενίσχυση του EFSF, βούληση να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας, το συντονισμό μας στην ευρωζώνη, προς όφελος της οικονομίας μας και των λαών μας.
Ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να βάζει τάξη στο σπίτι του. Με όπλο την αξιοπιστία μας αναζητούμε την πιο οριστική λύση για Ελλάδα και ευρωζώνη, που ανακουφίζει τους Έλληνα από ένα βάρος. Που θα αποκαθιστά την αξιοπιστία μας. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με την Ελλάδα παρούσα με αποσαφηνισμένους στόχους.» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"