Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελία Οικολόγων Πράσινων για τα σκουπίδια της Καλαμάτας

Η «τεχνολογία»  RAM EUROPE αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί τα απορρίμματα του Δήμου Καλαμάτας & Δυτικής Μάνης και σήμερα τα στέλνει ο Εργολάβος με τη συναίνεση του Δήμου σύμμεικτα δεματοποιημένα (τυλιγμένα με πλαστικές ταινίες σε μπάλες) στο Εξωτερικό με καράβια !! 
Με ποιο προορισμό άραγε; !!!. 
Είχαμε επισημάνει εξ αρχής προς το Δήμο ότι....
είναι αδύνατη η διαχείριση των σύμμεικτων απορριμμάτων (Οργανικά, Ανακυκλώσιμα και Άχρηστα ή Βρώμικα  – όλα μαζί στον ΓΚΡΙ κάδο) αλλά η Δημοτική Αρχή επέμεινε στην αλυσιτελή αυτή λύση, σκορπίζοντας στον αέρα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών με τέλη αποκομιδής (60 ΕΥΡΩ ο τόνος κοστίζει αυτή η δήθεν διαχείριση), δημιουργώντας ταυτόχρονα και άλυτα περιβαλλοντικά προβλήματα στο Δήμο
Αντί να προχωρήσει στην ενημέρωση των πολιτών για το μείζον αυτό πρόβλημα επέλεξε να αφήσει τους πολίτες ανενημέρωτους στο σκοτάδι. 
Να μην κινητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών δείχνοντας το σωστό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Πέταξε στα σκουπίδια την πρόταση μας για τον «ΤΡΙΤΟ» κάδο των οργανικών και τη δημιουργία «ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΛΑΤΕΙΩΝ» για την κομποστοποίηση των οργανικών μας και τη μετατροπή του ΓΚΡΙ κάδου για τα άχρηστα ή βρώμικα απορρίμματα μας (μόλις το 15% των απορριμμάτων μας).
Προτίμησε μέσα στη συγκυρία της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε να πληρώσει στην εταιρεία ΡΑΜ 60 ΕΥΡΩ τον τόνο για τους περίπου 100 τόνους ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ απορριμμάτων την ημέρα (δηλ. 6.000 ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ την ημέρα ή 180.000 χιλιάδες ΕΥΡΩ το μήνα ή 2.160.000 ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΚΑΤΟΝ ΕΞΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ το χρόνο !!!) για μια αποτυχημένη, δήθεν τεχνολογική λύση !! να καταστήσει τον Ταΰγετο μια απέραντη χωματερή και να σέρνει τους κατοίκους από δικαστήριο σε δικαστήριο (19 δίκες για μια ΛΑΘΟΣ επιλογή).

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

Αυτήν την άστοχη επιλογή του Δημάρχου και μαζί όσους συναίνεσαν και τον συνέδραμαν στην προσπάθειά του αυτή λέγοντας, ρητά ή άρρητα, το «Μη χείρον βέλτιστον…». Αν ήταν ανενημέρωτοι, άσχετοι, ή δε γνώριζαν όφειλαν να ενημερωθούν για το «αδύνατον» να λύσει ο Δήμος το προβλήματα με αυτόν το τρόπο.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Το Δήμαρχο να αλλάξει τακτική, να ενημερώσει τους πολίτες, να τροποποιήσει το άρθρο 11 του Κανονισμού Καθαριότητας που έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2008 για τη διαχείριση των Οργανικών μας (τα απορρίμματα της κουζίνας, χωρίς άχρηστα και ανακυκλώσιμα υλικά) και να εγκαταλείψει τους στουρθοκαμηλισμούς ότι μπορεί να λυθεί με αυτούς τους αλυσιτελείς τεχνολογικούς τρόπους η διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου.
Να μη συναινέσει η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου σε αυτήν την επιλογή.
Να πάρουν πίσω τη συναίνεσή του ο Δήμος Καλαμάτας και το Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας για την εξαγωγή.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Να τοποθετηθεί άμεσα (μέχρι να καταργηθούν οι ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ κάδοι) ο ΤΡΙΤΟΣ «ΚΙΤΡΙΝΟΣ» ΚΑΔΟΣ πού μας είχε υποσχεθεί ο κ. Δήμαρχος, πριν από ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ στην επίδειξη της τεχνολογίας ΡΑΜ στη ΘΟΥΡΙΑ, για την αποκομιδή των οργανικών. Επειδή αυτή είναι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.
Επίσης σήμερα υπάρχει η επαναστατική ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΗ σακούλα που μπορεί να λύσει τα χέρια όλων μας για τη διαχείριση των ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ μας απορριμμάτων.
Δεν υπάρχει πλέον ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για τα πισωγυρίσματα που επιβαρύνουν το περιβάλλον και οδηγούν στη σπατάλη των 2.160.000 ΕΥΡΩ το Χρόνο (και πόσα ακόμη !!!  θα πληρώνουμε) για τις λάθος επιλογές του Δημάρχου και της κυβερνώσας πλειοψηφίας και όσων συναίνεσαν και εξακολουθούν να συναινούν σε αυτές τις πρακτικές. 

Ο Συντονιστής της ΠΚ ΟΠ ΑΡΚΑΔΙΑΣ- ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ     
Νίκος Σαράντης                                                    

Ο Συντονιστής της Ομάδας ΟΠ Μεσσηνίας
Στέφανος Λ. Κουνιάδος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"