Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτά φαρμακεία Δευτέρα-Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, από τον Νοέμβριο τα φαρμακεία της χώρας θα λειτουργούν και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης καθώς και το Σάββατο
Όπως τονίζεται στην απόφαση, με το μέτρο θα διασφαλιστεί τόσο η τήρηση των υποχρεώσεων των φαρμακοποιών όσο και η εξυπηρέτηση του κοινού και η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
φαρμακοποιοί –κάτοχοι άδειας λειτουργίας φαρμακείου....

, που επιθυμούν να διατηρούν ανοιχτό το φαρμακείο τους σύμφωνα με το διευρυμένο ωράριο, μπορούν να υποβάλλουν  σχετικές δηλώσεις ένταξης σε αυτό στους κατά τόπους Φαρμακευτικούς Συλλόγους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου κάθε χρόνου και είναι δεσμευτικές για ένα έτος.

Κυρώσεις


Η υπουργική απόφαση ορίζει εφεξής δεν θα θεωρείται νόμιμη η λειτουργία φαρμακείου μόνον με βοηθό φαρμακοποιό.
 Έτσι οι φαρμακοποιοί που έχουν υποβάλει δήλωση ένταξης στο νέο και δεν το  τηρούν, θα υφίστανται τις προβλεπόμενες κυρώσεις, όπως ο νόμος ορίζει.

Σε τουριστικές περιοχές το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων μπορεί να διαφοροποιείται, με πρόταση του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου και κατόπιν σχετικής έγκρισης της Περιφέρειας.


Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί


Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι με το νέο ωράριο, το οποίο χαρακτηρίζουν «εξοντωτικό» και «παράλογο» και γιαυτό θα καταφύγουν στη δικαιοσύνη για να μην εφαρμοστεί στην πράξη η απόφαση αυτή.

Image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"