Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Παγκρήτια διαδήλωση των ενστόλων το πρωί της 17ης Οκτωβρίου στα Χανιά

Πυροσβέστες, λιμενικοί και αστυνομικοί από όλη την Κρήτη ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν σε δυναμική κινητοποίηση τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στα Χανιά όπου και θα επιδώσουν κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας για την οικονομική κατακρεούργηση στους μισθούς τους, αλλά και για την δυσλειτουργία στις υπηρεσίες που προσφέρουν εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας άγνωστο γιατί αποφάσισαν να....
διοργανώσουν την κινητοποίηση στα Χανιά κι όχι στο Ηράκλειο όπου βρίσκεται η έδρα της Περιφέρειας Κρήτης.

Το πρωί της 17ης Οκτωβρίου θα συγκεντρωθούν σε κεντρικό σημείο των Χανίων όπου στη συνέχεια θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Ανατολικής Κρήτης Μενέλαος Δαφέρμος ανέφερε στην «Π» ότι οι λιμενικοί θα δώσουν δυναμικό “παρών” στην ένστολη κινητοποίηση.

«Η προσδοκία μας είναι να πραγματοποιήσουμε τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στελεχών της ένωσής μας από ιδρύσεώς της. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και διαρκώς διογκώνονται. Είμαστε ανασφάλιστοι υγειονομικά, έχουμε απλήρωτες οδοιπορικές δαπάνες από το 2007 μέχρι και σήμερα. Ακόμη υπάρχει υποστελέχωση των υπηρεσιών σε ποσοστό από 40% έως 70%, ενώ βρίσκονται υπό διάλυση επιχειρησιακά πλωτά μέσα».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αντώνης Ζαχαριουδάκης τόνισε ότι οι ενώσεις της αστυνομίας στην Κρήτη μαζί με τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες αποφάσισαν την παγκρήτια κινητοποίηση που θα γίνει στα Χανιά.
«Οι αστυνομικοί όπως όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτή τη χώρα διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες και στους μισθούς αλλά και για την επιβάρυνση των εργασιακών τους σχέσεων (ρεπό, ωράριο εργασίας) που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Ζητούμε από την πολιτική και τη φυσική μας ηγεσία να περιφρουρήσουν το δημόσιο αγαθό την ασφάλεια, έτσι ώστε να μη φθάσουμε στα φαινόμενα εκείνα που όταν έχεις χρήματα θα μπορείς να προστατεύεσαι από μία ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας και όταν δεν έχεις δε θα υπάρχει μία δημόσια αξιόπιστη και ικανή αστυνομία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, Απόλλωνας Φραγκιαδάκης.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου «οι πυροσβέστες της Κρήτης θα συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν να λαμβάνονται. Μέτρα τα οποία μας έχουν φέρει κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης. Οι συνάδελφοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ή δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Με απόφαση όλων των σωμάτων ασφαλείας της Κρήτης θα διαμαρτυρηθούμε μήπως κάποιος ακούσει τα αιτήματά μας, γιατί μέχρι στιγμής κανείς δεν μας έχει ακούσει και αδιαφορούν για την ασφάλεια των πολιτών».

Τα προβλήματα των Σωμάτων Ασφαλείας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί που σχετίζεται με την ασφάλεια του πολίτη έχει να κάνει με την ακινητοποίηση υπερσύγχρονων σκαφών τα οποία δεν έχουν καύσιμα για να κινηθούν.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους καλούνται καθημερινά να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους προσπαθώντας να βρουν λύση για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τα οχήματα της υπηρεσίας τους, τα οποία έχουν φθαρμένα λάστιχα, είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης στα συνεργεία ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν καύσιμο για να τα μετακινήσουν.

Ούτε όμως στο Πυροσβεστικό Σώμα η κατάσταση είναι καλύτερη. Τα ίδια σχεδόν προβλήματα με την Αστυνομία και το Λιμενικό αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική στα μέσα που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις των πυροσβεστών και την υλικοτεχνική της υποδομή.
Τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν ελαστικά από το 1999. Ο ατομικός εξοπλισμός που θα έπρεπε να αντικατασταθεί εντός ενός έτους, χρησιμοποιείται για δύο και περισσότερα χρόνια.
Τα πυροσβεστικά πλοιάρια βρίσκονται σε παρατεταμένη επισκευή, ενώ δεν εφαρμόζεται και ο νόμος περί υγιεινής και ασφάλειας λόγω του ότι δεν εγκρίνει το υπουργείο Οικονομικών τα απαιτούμενα κονδύλια. 

Παγκρήτια διαδήλωση των ενστόλων το πρωί της 17ης Οκτωβρίου στα Χανιά
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"