Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Τα έβαλε» με τους απόστρατους ο Μπεγλίτης

Νόμο για τον «εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό» των ενώσεων αποστράτων προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ενώ απόστρατοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πεντάγωνο. 
Επίσης, μιλώντας στη Βουλή, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει εργασιακή εφεδρεία για τους επαγγελματίες οπλίτες, αλλά....
αυστηρή αξιολόγηση για την μονιμοποίησή τους.

"Τέτοιοι τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας και υβρίζουν θα παταχθούν άμεσα", τόνισε ο κ. Μπεγλίτης και πρόσθεσε: "Δεν μπορεί οι απόστρατοι να είναι κράτος εν κράτει ούτε δικαιούνται να λειτουργούν με αντιδημοκρατικό τρόπο", ενώ τους προειδοποίησε να αποχωρήσουν από τον προαύλιο χώρο του υπουργείου γιατί διαφορετικά θα δώσει εντολή για βίαιη απομάκρυνσή τους.

Νωρίτερα, ο κ. Μπεγλίτης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρη, τόνισε ότι οι προσλήψεις θα συνεχιστούν με βάση τις σύγχρονες επιχειρησιακές συνθήκες, αλλά και με αυστηρή αξιολόγηση.

Όσον αφορά στους αποστράτους, ομάδα των οποίων εισήλθε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό, ο Πάνος Μπεγλίτης διαμήνυσε σε αυστηρό ύφος ότι “ο ομφάλιος λώρος που προσπαθούν κάποιοι να συντηρήσουν με τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, θα πρέπει να κοπεί με το μαχαίρι” και πως δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κανέναν, όντας συνταξιούχος, να θέλει να έχει άποψη επί παντός επιστητού για την λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων.  Όπως είπε, θα φέρει νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα περιλαμβάνει υπηρεσία υποβολής παραπόνων των μελών των ενόπλων δυνάμεων κατευθείαν στο υπουργείο, κάτι με το οποίο δεν φαίνεται να συμφωνούν οι απόστρατοι.

 


Ο υπουργός, αναφέρθηκε και στην άσκηση "Παρμενίων", λέγοντας πως αυτή δεν διεξάγεται φέτος καθώς πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, και η τελευταία φορά ήταν το 2010. Έτσι επιχείρησε να βάλει τέλος σε φήμες, όπως είπε, περί αναβολής της άσκησης ελλείψει χρημάτων. 
 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"