Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται η χώρα

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στρέφεται πλέον η προσοχή της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό να δίνει το στίγμα της πολιτικής του και να επισημαίνει τις θέσεις του κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ .

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να κλείσει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι «οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 », ενώ ξεκαθάρισε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Στην κυβέρνηση ωστόσο ανησυχούν για....
αντιδράσεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, παρά και την προσπάθεια του πρωθυπουργού να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα κατά την ομιλία του το Σάββατο.
Την ίδια ώρα, το στίγμα της πολιτικής του ενόψει της ΔΕΘ έχει δώσει και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος «βλέπει» εκλογές και ζητά από τους πολίτες αυτοδυναμία
«Έχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», υπογραμμίζοντας πως καθημερινά μεγαλώνουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης, αφού «η πολιτική της απέτυχε».

Πάντως, τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΝΔ απορρίπτουν τη συναίνεση, την στιγμή που η γγ του ΚΚΕ έχει αντίθετη άποψη. 
«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετοιμάζουν συγκυβέρνηση και η κόντρα τους τώρα είναι για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι», δηλώνει η Αλέκα Παπαρήγα .
Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, το σενάριο των πρόωρων εκλογών, εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι, καθώς η υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για όλα τα «καυτά» ζητήματα θα καθορίσουν τις εξελίξεις.
Σημειώνεται ότι προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνουν τρεις δημοσκοπήσεις για λογαριασμό κυριακάτικων εφημερίδων. 
Μάλιστα, η διαφορά των δύο κομμάτων στην πρόθεση ψήφου κυμαίνεται από 0,6 έως 5,1%. Πάντως, τα ενδεχόμενα πρόωρων εκλογών ή μιας κυβέρνησης συνεργασίας δεν δείχνουν να συγκινούν την κοινή γνώμη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"