Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιδράσεις των φαρμακοποιών για το νέο ωράριο

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στο νέο ωράριο των φαρμακείων από την 1η Νοεμβρίου, βάσει του οποίου θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα το 30% των φαρμακείων της χώρας, με τον υπουργό Υγείας να προειδοποιεί με αφαίρεση αδείας όσους δεν συμμορφωθούν.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Skai ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, εξέφρασε την αντίθεσή του στο νέο ωράριο και προανήγγειλε κινητοποιήσεις.
«Εάν ο κ. Λοβέρδος νομίζει ότι....
μπορεί με αυτό τον τρόπο να εφαρμόσει έναν νόμο που δεν τον κατανοώ πλήρως, θα πάμε σε ανάλογες κινητοποιήσεις. Δηλαδή θα μπορούμε να πούμε Δευτέρα και Τετάρτη και Σάββατο πρωί, τα φαρμακεία κάνουν απεργία και χωρίς διημερεύοντα και χωρίς διανυκτερεύοντα, για να δούμε τι θα κάνει», ανέφερε σε άλλη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.
Επισήμανε ακόμη ότι «το 30% των φαρμακείων σημαίνει 1.300 φαρμακεία στην Αττική», ενώ πρόσθεσε ότι «ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα δεν θα βγάζουν, ενώ εκείνες τις ημέρες και ώρες δεν θα είναι ανοιχτά ούτε τα κέντρα συνταγογράφησης».
Για τα περί αφαίρεσης αδειών παρατήρησε πως οι άδειες των φαρμακείων δεν ανήκουν σε κανέναν υπουργό για να μπορεί να τις αφαιρεί όποτε θέλει.
«Τις άδειες δεν μας τις δίνει το υπουργείο, δεν μας τις δίνει το κράτος, τις άδειες μας τις δίνει το πανεπιστήμιο. Δεν είναι όπως τα ταξί, κάνει λάθος εδώ. Η άδεια του φαρμακείου δεν είναι όπως τα ταξί. Δεν μπορεί να πάρει άδεια. Η άδεια δίνεται από το πανεπιστήμιο με εξετάσεις και ανήκει σε εμένα που έχω το φαρμακείο μου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"