Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Τραυματισμοί, πετροπόλεμος και δακρυγόνα στο Βελλίδειο

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και της αστυνομίας έξω από το Βελλίδειο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων. 
Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμούς και από τις δύο πλευρές. 
Στην περιοχή βρίσκονται και οι «Αγανακτισμένοι» αλλά....
και αντιεξουσιαστές.  
Νωρίτερα οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από τον φράχτη που έχει στηθεί και κατάφεραν να τον μετακινήσουν.  Πρωτοφανή είναι τα αστυνομικά μέτρα που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ.  Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 32 προληπτικές προσαγωγές και μία σύλληψη για κατοχή βεγγαλικών.
Στην πλατεία της ΧΑΝΘ, έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, έχει ήδη στηθεί ο κινητός φράχτης από μέταλλο και πλεξιγκλάς που χρησιμοποιήθηκε στις πρόσφατες συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οδοφράγματα έχουν στηθεί περιμετρικά των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο "Αίαντας", το όχημα με την αντλία ρίψης νερού, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά μέχρι σήμερα.
Η κεντρική πανεργατική συγκέντρωση, που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε στις  6 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου.
Η συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου ήταν το σημείο συγκέντρωσης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες στη συνέχεια ενώθηκαν με την κεντρική πορεία, με κατεύθυνση την πλατεία της ΧΑΝΘ.
Στην πλατεία Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ,
Το κίνημα των "Αγανακτισμένων" είχε καλέσει τους πολίτες σε επιχείρηση "περικύκλωσης" του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου, με συμμετοχή σε μία συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, αντί για τρεις που είχαν αρχικά προγραμματιστεί.
ΤΑ ΝΕΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"