Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Επιμένουν οι κερδοσκόποι: Σάπιο ξύλο η Ελλάδα

Επιμένουν οι κερδοσκόποι: Σάπιο ξύλο η ΕλλάδαΤην άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο η κρίση χρέους να εμπλέξει και άλλες μεγάλες οικονομίες και να απειλήσει την ίδια τους την ύπαρξη εκφράζει στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ένας ακόμη μεγαλο - διαχειριστής κεφαλαίων.


"Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με το αυτό το νεκρό ξύλο του ευρώ επειδή αυτό ακριβώς το ξύλο είναι που....
δυνητικά μπορεί να μολύνει όλο το σύνολο", δηλώνει ο Χένρυ Ντίξον, fund manager της Matterley Asset Management
"Εχουμε την ευκαιρία τώρα να συγκρατήσουμε (την κρίση) στην Ελλάδα, ίσως και την Πορτογαλία. Η Ιρλανδία έχει κάνει θαυμάσια δουλειά στην αντιμετώπισή της", λέει ο Νίκον και προσθέτει ότι η ευκαιρία που δίδεται τώρα μπορεί να ακυρωθεί εάν στο κάδρο της κρίσης χρέους μπουν χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.
"Η Ελλάδα αποτελεί μόνο το 5% του χρέους της ευρωζώνης, αλλά αυτό το 5% είναι ικανό να γκρεμίσει ολόκληρο το σπίτι. Η Ιταλία αποτελεί το 20% και περίπου ανάλογο ποσοστό έχει η Ισπανία".
Κινδυνολογία και στο Bloomberg
Ενενήντα οκτώ τοις εκατό πιθανότητες στο ελληνικό χρέος να πάψει να είναι διατηρήσιμο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια δίνει στην Ελλάδα το Bloomberg, με βάση ένα περίπλοκο μοντέλο εκτίμησης κινδύνου.
Υπεραπλουστεύοντας, ο σχετικός δείκτης συντάσσεται με βάση τις εκτιμήσεις των ομολογιούχων για το ποσοστό ανάκτησης των αξιών των ομολόγων τους ύστερα από ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός.
Η χθεσινή εκτίμηση κατέβασε το ποσοστό ανάκτησης στο 38% γεγονός που μεταφράζεται σε ποσοστό 95% να καταστεί η χώρα αναξιόχρεη τα επόμενα πέντε χρόνια.
Οι σημερινές εκτιμήσεις επιδεινώθηκαν ανεβάζοντας το ποσοστό στο 98%.
Σχολιάζοντας τα "ευρήματα" του δείκτη, ο Peter Tchir, ιδρυτής hedge fund στη Νέα Υόρκη σημειώνει: "Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το πρόγραμμα λιτότητας δεν λειτουργεί", σημειώνει στο Bloomberg
Στα ύψη CDS – Spread
Tο κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας (πενταετή CDS) αναρριχήθηκε στο πρωτοφανές επίπεδο των 7.318 μ.β. σημειώνοντας άλμα μεγαλύτερο των 3.000 μ.β. σε μία μόλις ημέρα, διαμορφώνοντας τις πιθανότητες χρεοκοπίας της χώρας την επόμενη πενταετία στο 98%.

Την ίδια στιγμή ρεκόρ καταγράφουν οι αποδόσεις όλων των ελληνικών τίτλων, με το επιτόκιο των διετών ελληνικών ομολόγων να βρίσκεται πλησίον του 70%, ενώ το spread του δεκαετούς διαμορφώνεται στα 2.156 μ.β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"