Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας

Τη στήριξη των Ευρωπαίων στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση ζήτησε ο Πρωθυπουργός, σε ομιλία του σε συνέδριο Γερμανών βιομηχάνων, ζητώντας να πάψει η κακοφωνία στην ΕΕ και να σταματήσουν οι κριτικές σε βάρος της Ελλάδας.
Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και....
απηύθυνε πρόσκληση στο ακροατήριό του να επενδύσει στη χώρα
Όπως είπε, η επένδυση στην Ελλάδα «δεν είναι μια επένδυση σε λάθη του παρελθόντος, αλλά μια επένδυση σε νέες κοινές επιτυχίες».
Αν και παραδέχθηκε ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα σε «πολύ δυσάρεστη θέση», σημείωσε ότι έχουν γίνει ήδη πολλά και αναφέρθηκε στην αύξηση των εξαγωγών, στα θετικά βήματα που παρατηρήθηκαν στον τουρισμό, καθώς και στις επενδύσεις ΑΠΕ (με τη δυνατότητα εξαγωγής ρεύματος στη Γερμανία).
Αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες επενδύσεων που παρέχονται μέσω του προωθούμενου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ιδίως στους τομείς των υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια).
Επιμένοντας στην ανάγκη κοινής δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι χρειάζεται να «ξαναεφεύρουμε την ΕΕ» και «να σταματήσει η κακοφωνία». «Θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη που να καλύπτει τις ελπίδες όλων των πολιτών της», πρόσθεσε.
«Οι Έλληνες πονάνε αλλα υλοποιουν τις αλλαγές, δεν ζητάμε να μας χειροκροτήσετε, αλλά να σεβαστείτε τις προσπάθειές μας», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως οι συνεχείς κριτικές είναι πολύ δυσάρεστες.
Μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κρίση δυνατότητα, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, αλλά έχει κακό management. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δουλεύει για να σώσει την Ελλάδα και πως δεν τον ενδιαφέρει αν θα επανεκλεγεί. «Θέλω να σώσω την πατρίδα», υπογράμμισε.
ΚΚΕ: Τους προσκάλεσε να κερδοσκοπήσουν από τη δυστυχία του λαού
Για πρόσκληση του Πρωθυπουργού στους Γερμανούς βιομηχάνους «να αξιοποιήσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά και τη δρομολογούμενη χρεοκοπία, κερδοσκοπώντας από τη δυστυχία του λαού», κάνει λόγο το ΚΚΕ 
Σύμφωνα με το κόμμα, αυτό «δίκαια προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα των Γερμανών». Τέλος, το ΚΚΕ τονίζει ότι «το ελληνικό και το ξένο κεφάλαιο στη χώρα, οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν, ο ευρωμονόδρομος, έφεραν δεινά για το λαό». «Έφεραν την κρίση, τη χρεοκοπία», καταλήγει.
ΛΑΟΣ: Ο Πρωθυπουργός επαιτεί για επενδύσεις
«Ο κ. Παπανδρέου πήγε στη Γερμανία και επαιτεί για επενδύσεις», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. «Μα γιατί να έλθει ο Γερμανός επιχειρηματίας να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, όταν γνωρίζει ότι πολύ σύντομα-και μέσω της BlackRock-θα μπορέσει να έλθει να λεηλατήσει όποια επιχείρηση θέλει;», διερωτήθηκε και κατέληξε: «Ίσως, δεν έχουμε καταλάβει ότι δεν μας βλέπουν ως φίλους, αλλά ως εύκολη λεία».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"