Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Σε δραματικούς τόνους ο Βενιζέλος για την Οικονομία

Αποδίδοντας δραματικούς τόνους στην κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και τη βαθιά κρίση που τη διέπει, σήμερα το πρωί στη Βουλή, ο Ελληνας Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα που έχει θυσίες, και κυρίως θυσίες για τη νέα γενιά.

Χαρακτήρισε «αναγκαία» την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, λέγοντας ότι....
θα υπάρξουν και νέα συμπληρωματικά μέτρα. Όπως είπε το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η ρευστότητα, και η πλήρης και επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος θα ενισχύσει τη ρευστότητα, προσθέτοντας: «ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό αυτοέλεγχο», υποστηρίζοντας ότι χωρίς έλεγχο από την τρόικα η ελληνική οικονομία θα είχε εκτροχιαστεί.

Ο Έλληνας Υπουργός υπεραμύνθηκε και του νέου φόρου στα ακίνητα τον οποίο χαρακτήρισε «βαρύ αλλά δίκαιο», ενώ ανέφερε ότι κριτήρια για τα νέα μέτρα που θα αποφασιστούν είναι τρία: 
Η σωτηρία της χώρας χωρίς πολιτικό κόστος, οι αποφάσεις να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνες για τους πολίτες και η ανάσχεση της ύφεσης με την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η κυβερνητική επιτροπή, η οποία ξεκίνησε στη 1μμ, και όπου ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει για την κατ' αρχήν συμφωνία που επετεύχθη αργά το βράδυ της Τρίτης με την τρόικα. 
Ο Υπουργός Οικονομικών αναμένεται να δημοσιοποιήσει πλήρως τις προθέσεις του μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι προτάσεις των μέτρων σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει αφορούν :

- Για τους μισθούς: οριζόντια μείωση μισθών 20% πριν από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο θα ισχύσει επί των μειωμένων μισθών. Αναβολή καταβολής του δώρου Χριστουγέννων, και καταβολή μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους στο τέλος κάθε μήνα, αντί κάθε 15 μέρες.

- Για τις συντάξεις: περικοπές συντάξεων, με πλαφόν στα 1.700-1.800 ευρώ. Κόψιμο των εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων , περικοπές 30% σε συντάξεις κάτω από τα 55 έτη και επιβολή ΛΑΦΚΑ από 2% έως 20%.

- Για τις απολύσεις: Εφεδρεία και απολύσεις στο δημόσιο.

- Για το αφορολόγητο: Μειώνεται εκ νέου το όριο στις 4.000 - 5.000 ευρώ, με νέους φόρους για όλους τους φορολογούμενους, ανάλογα με τον συντελεστή που θα επιβληθεί.

- Για τα ακίνητα: Επέκταση έως και το 2014 του μέτρου του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"