Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Σκοπιανοί ρίχνουν "δίχτυα" στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Οι Σκοπιανοί ρίχνουν "δίχτυα" στο λιμάνι της ΘεσσαλονίκηςΣτο «παιχνίδι» της ιδιωτικοποίησης του Λιμένα Θεσσαλονίκης μπαίνουν... για τα καλά ορισμένες Σκοπιανές εταιρείες, σε μία προσπάθεια να εδραιωθούν επιχειρηματικά στα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το «Κανάλι 5» των Σκοπίων, που φιλοξενεί και δηλώσεις από αρμόδιους της Θεσσαλονίκης, επί τάπητος έχει τεθεί η συνεργασία Σκοπιανών εταιρειών για την αγορά....
μέρους του 24% που αναμένουν να πωληθεί, δεδομένου ότι το 43% της εμπορευματικής κίνησης του εν λόγω λιμανιού εξαρτάται από σκοπιανές εταιρείες.
Καλά πληροφορημένες πηγές δηλώνουν στο σκοπιανό κανάλι ότι η θύρα εισόδου για αγορά μέρους του λιμανιού είναι ανοικτή, με τη προϋπόθεση ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες θα εκτελέσουν την αγορά από κοινού.
«Το 43% της μεταφοράς των φορτίων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αναφέρεται σε σκοπιανές εταιρείες. Έτσι τους βλέπουν ως έναν σοβαρό επιχειρηματικό εταίρο.  Μόλις πέρσι μεταφέρθηκαν 18.500 εμπορευματοκιβώτια και σκοπιανές εταιρείες που χρησιμοποιούν τις λιμενικές υπηρεσίες είναι κυρίως η "Maksteel" και η "Feni"», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.
Ανασταλτικοί παράγοντες για την αγορά των μετοχών χαρακτηρίζονται οι χρονοβόρες τελωνειακές διατυπώσεις και οι χαμηλού επιπέδου σιδηροδρομικές μεταφορές της Ελλάδας. Ωστόσο, έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές διαβεβαιώσεις από τους Έλληνες αρμοδίους ότι μόλις αγοραστούν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι από ιδιώτες το εμπόδιο αυτό θα ξεπεραστεί.
«Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι στις δύο πλευρές των συνόρων. Θα πρέπει οι δύο κυβερνήσεις να καθίσουν στο τραπέζι να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο επίλυσης του προβλήματος. Το τελωνείο δεν έχει κάποιο πρόβλημα αλλά οι πελάτες απαιτούν ταχύτερες διαδικασίες», είπε ο Αιμιλιανός Μιχαηλίδης, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται, τέλος, ότι για το έτος αυτό, οι Λιμενικές Αρχές έχουν ανακοινώσει ότι θα γίνουν νέες επενδύσεις και στο μεταξύ προσφέρουν εκπτωτικές τιμές για ορισμένα είδη φορτίου.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"