Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αυξάνονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Ινδία

Στους 54 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Κυριακή στα Ιμαλάια και προκάλεσε θύματα σε Ινδία, Νεπάλ και Θιβέτ.
Ο εγκέλαδος χτύπησε το βορειοανατολικό ινδικό κρατίδιο Σικίμ και μία ημέρα αργότερα ο στρατός και οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν υπό καταρρακτώδη βροχή επιζώντες σε....
απομακρυσμένα χωριά των Ιμαλαΐων.
Η πυκνή ομίχλη δεν επιτρέπει στα ελικόπτερα να πετάξουν πάνω από τις πληγείσες περιοχές, ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, κάποια περάσματα που είχαν κλείσει στα βουνά λόγω κατολισθήσεων είναι και πάλι ανοικτά.
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της συνοριακής αστυνομίας Ινδίας - Θιβέτ, από χθες τη νύχτα έχουν διασωθεί περισσότεροι από 400 άνθρωποι, ωστόσο η κατάσταση παραμένει πάρα πολύ επικίνδυνη λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων που προκαλούν κατολισθήσεις.
Σύμφωνα με τις αρχές, θα χρειαστούν μέρες για να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων. 
Πάντως, εκτιμάται ότι ο απολογισμός των νεκρών δεν θα αυξηθεί δραματικά.
Οι τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από την πρωτεύουσα του Σικίμ, Γκανγκτόκ, όπου πανικόβλητοι κάτοικοι βρίσκονταν στους δρόμους κάτω από τη βροχή, φοβούμενοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους, υπό την απειλή μετασεισμών.
Καταστήματα, επιχειρήσεις και γραφεία στην πόλη παραμένουν κλειστά. 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε πολλές άλλες γειτονικές περιοχές, όπου έχουν αναφερθεί επίσης προβλήματα στις επικοινωνίες και στην παροχή νερού. 
 Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"