Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Φυσικό αέριο: Σε 7 μήνες θα ξέρουμε αν είναι βιώσιμο να φθάσει στη Μεσσηνία

ImageΘετικό ήταν το κλίμα που υπήρξε κατά τη συνάντηση των βουλευτών της Μεσσηνίας Δημ. Κουσελά, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Οδ. Βουδούρη και Ι. Λαμπρόπουλου, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ι. Μανιάτη, για την....
προέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη στην Καλαμάτα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ΑΕ Γ. Παπαρσένου και, όπως προέκυψε, ξεκινά άμεσα και θα ολοκληρωθεί σε επτά μήνες η εκπόνηση της μελέτης για την προέκταση του αγωγού από τη Μεγαλόπολη στην Καλαμάτα, σε μήκος 50 χλμ., καθώς και της μελέτης βιωσιμότητας και σκοπιμότητας παροχής φυσικού αερίου στην Καλαμάτα   
Όπως επισημάνθηκε κατά τη σύσκεψη, η περιοχή της Καλαμάτας αποτελεί το μεγαλύτερο οικιστικό συγκρότημα με συνεχή αυξητική πορεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η προέκταση του αγωγού θα εξυπηρετήσει τις οικιακές ανάγκες ενός πληθυσμού άνω των 100.000 ατόμων, τις ανάγκες των δύο βιομηχανικών περιοχών και θερμοκηπιακών μονάδων συνολικής έκτασης 3.500 στρεμμάτων περίπου, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη που προέρχεται κυρίως από τη λειτουργία της Costa Navarino. 
Τέλος, τονίστηκε ότι η αρμονική ανάπτυξη της Πελοποννήσου απαιτεί και την ανάπτυξη του σημαντικότερου νότιου πόλου και όχι μόνο των παραπλήσιων περιοχών, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα.
Θα πρέπει, επίσης, να αναφερθεί ότι το έργο για την κατασκευή του αγωγού έως τη Μεγαλόπολη, όπως μας πληροφόρησε ο κ. Κουσελάς, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με 130 εκατ. ευρώ, και με τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου να ανέρχεται στο 35%. 

Κάθε χιλιόμετρο αγωγού κοστίζει περίπου 700.000 ευρώ και για να φθάσει έως την Καλαμάτα, δεν απαιτούνται και πολλά χρήματα.
Σε δεύτερο στάδιο, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ένα χρόνο μετά την εγκατάσταση του αγωγού στη Μεγαλόπολη, θα πρέπει να έχει εκπονηθεί και άλλη μία μελέτη, που θα την αναλάβει η ΕΠΑ Πελοποννήσου, για τα δίκτυα χαμηλής και μεσαίας πίεσης.     
      

ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"