Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Κάθε αύριο και χειρότερα

Κάθε αύριο και χειρότεραΦως στο τούνελ της αβεβαιότητας του οικονομικού περιβάλλοντος το φετινό καλοκαίρι ψάχνουν να βρουν επενδυτές, χρηματιστές και ολόκληρες κυβερνήσεις τόσο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.

Σε ακόμα μια “μαύρη” μέρα, οι σημερινές συνεδριάσεις στα μεγάλα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια ολοκληρώθηκαν με....
μεγάλη πτώση, εν μέσω των φημών ότι θα επιδεινωθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, κάτι που έπληξε πρωτίστως τις τραπεζικές μετοχές.
Αναλυτές διαβλέπουν ότι θα καθυστερήσει η ανάκαμψη των τραπεζικών τίτλων, λόγω του φόβου μεγάλης μερίδας επενδυτών επειδή ιδιωτικές τράπεζες έχουν εμπλακεί στο νέο δανεισμό της Ελλάδας.
Σε συνδυασμό με την ασάφεια που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, παρά την καταλυτική παρέμβαση της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Fed), οι αγορές δεν άργησαν να σημειώσουν κατακόρυφη πτώση στη Φρανκφούρτη, το Μιλάνο, το Λονδίνο και το Παρίσι.
"Σε αυτό το αρνητικό κλίμα, έρχονται να προστεθούν οι πιο τρελές φήμες", έλεγαν σήμερα Γάλλοι χρηματιστηριακοί αναλυτές υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους. 
"Οι αβεβαιότητες θα παραταθούν για μερικές εβδομάδες" όπως, άλλωστε, αφήνει σαφώς να εννοηθεί το χθεσινό ανακοινωθέν της Επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed.
Χαρακτηριστικό της κρίσης που διανύει η παγκόσμια οικονομία είναι ότι σε 48 ώρες, στις 5 και 8 Αυγούστου, "έκαναν φτερά" 900 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ουόλ Στριτ και τα μεγάλα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια!
Την ίδια στιγμή σοβαρές απώλειες καταγράφει το ευρώ, παρά το γεγονός ότι η φημολογία για επικείμενη υποβάθμιση της Γαλλίας δεν δείχνει να επαληθεύεται καθώς τόσο η Moody’s όσο και η Fitch ανακοίνωσαν ότι επιβεβαιώνουν αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, η εικόνα κατάρρευσης των ευρωαγορών οφείλεται κυρίως στην αδυναμία των αρμόδιων θεσμικών φορέων να αντιληφθούν την ουσία και το μέγεθος της ανισορροπίας στις διεθνείς αγορές.
Το ένα μετά το άλλο τα διεθνή δίκτυα (κυρίως από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού) μεταδίδουν πως οι αρμόδιοι οικονομικοί παράγοντες αιφνιδιάστηκαν από το «καρδιογράφημα» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στα διεθνή χρηματιστήρια, χωρίς, μάλιστα, να είναι σε θέση να αντιληφθούν τους πραγματικούς λόγους που προκάλεσαν την κατακόρυφη πτώση των χρηματιστηριακών αξιών.
 newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"