Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Με τιμές... χάρισμα και το λουκέτο στο χέρι ξεπουλάνε στις εκπτώσεις

ekptoseis1
Με τους καταναλωτές να έχουν κηρύξει στάση αγορών λόγω οικονομικής κρίσης....ΤΟ 53% ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ

«Ξέρουμε ότι το 65% έχει μειώσει την κατανάλωση, ξέρουμε ότι το κλίμα στο οποίο βρισκόμαστε και οι δείκτες των πωλήσεων είναι στο -56%, δηλαδή στη χειρότερη περίοδο της τελευταίας διετίας (όπως ήμασταν τον Απρίλιο του 2009), ξέρουμε ότι 8 στις 10 επιχειρήσεις πιστεύουν ότι....
θα έχουν μείωση της κίνησης και 2 στις 10 ότι θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα», λέει ο Βασίλης Κορκίδης (πρόεδρος ΕΣΕΕ)

«Το 53% των επιχειρήσεων βρίσκονται στην κόκκινη γραμμή» 
Η κατάσταση στην αγορά είναι τραγική. Τόσο που οι έμποροι πλέον δεν θεωρούν την περίοδο των εκπτώσεων ελπίδα αλλά μια προσωρινή παράταση ζωής και αυτό; 
Όχι σίγουρα. Από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι κάνουν ότι μπορούν και ότι οι εκπτώσεις θα είναι μεγάλες, ωστόσο η κατανάλωση έχει πέσει το λιγότερο που μπορούμε να πούμε… αισθητά. 
Οι έμποροι εκπέμπουν SOS, προς τους καταναλωτές και ζητούν να τους εμπιστευθούν σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια που κάνουν ελπίζοντας να «σώσουν» όσα περισσότερα καταστήματα μπορούν. Όπως και οι περισσότεροι Έλληνες έτσι και οι έμποροι σε αυτή την κραυγή αγωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι, ευελπιστούν (με όσες ελπίδες τους έχουν απομείνει) να τονωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η αγορά για το υπόλοιπο των εκπτώσεων μέχρι τέλος Αυγούστου.



Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

«Τίποτα δε θα μας σώσει απ’ τα λουκέτα»

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», τονίζει ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. «Οι πρώτες ημέρες των προ-εκπτώσεων δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικές».

Οι δικές του εκτιμήσεις για το ύψος των προσφορών είναι ότι θα «ξεπεράσουν το 50% με 60%». Όμως οι προβλέψεις του για το άμεσο μέλλον δεν είναι καθόλου καλές. 
«Είναι σίγουρο ότι από τον Αύγουστο και μετά θα οδηγηθούμε σε περισσότερα λουκέτα. Μην περιμένουμε ότι από τις εκπτώσεις θα γλυτώσουμε τα λουκέτα», επισημαίνει ο κ. Τριανταφυλλίδης εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων του. Σύμφωνα με τον ίδιο το περισσότερο καλό που μπορούν να κάνουν οι εκπτώσεις δεν είναι άλλο από το «να δώσουν μια μικρή παράταση ζωής», όμως και αυτό λέει «ίσως». Γιατί με την κατάσταση που επικρατεί ούτε και αυτό είναι σίγουρο.
«Θα ήταν τρομερά καλό θα ήταν θαύμα εάν «πιάναμε» τον περυσινό τζίρο».

Εν συνεχεία μας παραθέτει τις εκτιμήσεις του για το μετέπειτα των εκπτώσεων:
«Από Σεπτέμβρη και μετά το τι θα γίνει είναι άγνωστο πια. Είναι τόσο κοντά ο Σεπτέμβρης αλλά και τόσο «μακρινά» παράλληλα».

Ενώ παροτρύνει του καταναλωτές να δείξουν εμπιστοσύνη στους εμπόρους και να τους βοηθήσουν όσο μπορούν.






ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΣΟ- ΟΣΟ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Οι μεγαλύτερες προσφορές της δεκαετίας!


Σύμφωνα με τους εμπόρους οι φετινές καλοκαιρινές επίσημες εκπτώσεις ίσως είναι και από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία έτη- ενδεχομένως και της δεκαετίας- αφού σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί και να ξεπερνούν το 70% της αρχικής τιμής! 
Αυτό παράλληλα σημαίνει ευκαιρίες για όλους τους καταναλωτές που θα μπορούν για το επόμενο χρονικό διάστημα που απέμεινε μέχρι και τις 31 Αυγούστου να αγοράζουν, ποιοτικότερα αλλά και επώνυμα είδη με λιγότερα χρήματα παρά την δυσμενή οικονομική κατάσταση. Και όλα αυτά όχι μόνο για τα καλοκαιρινά είδη πχ ένδυσης, αλλά σε όλους τους τομείς. Όπως για παράδειγμα για την κάλυψη οικιακών, οικογενειακών και άλλων αναγκών του αφού όμως πρώτα πραγματοποιήσει την λεγόμενη «έρευνα αγοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"