Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Αδεια άνευ αποδοχών έως πέντε χρόνια

Αδεια άνευ αποδοχών έως πέντε χρόνιαΆδεια άνευ αποδοχών μέχρι πέντε χρόνια ή μειωμένο ωράριο για ανάλογο χρονικό διάστημα, προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Ντ. Ρόβλια που απεστάλη προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι υπάλληλοι που απασχολούνται σε αυτούς έχουν στο εξής τη δυνατότητα να λαμβάνουν άδεια χωρίς αποδοχές για....
σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους συνολικής διάρκειας μέχρι πέντε έτη, αντί των δύο ετών που ίσχυε μέχρι σήμερα.


Η χορήγηση της άδειας γίνεται με αίτηση του υπαλλήλου και ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Για το λόγο αυτό, στην αίτηση του υπαλλήλου πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι, για τους οποίους ζητείται η άδεια άνευ αποδοχών, προκειμένου να εκτιμηθούν από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και αυτό να γνωμοδοτήσει σχετικά με το αίτημα, εφόσον δεν παρεμποδίζεται η λειτουργία της υπηρεσίας.

Επιπλέον, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στους υπαλλήλους να ζητήσουν με αίτησή τους τη μείωση των ωρών εργασίας τους μέχρι και 50%, με ανάλογη μείωση των αποδοχών τους, για χρονική διάρκεια μέχρι πέντε έτη. 
Κάνοντας χρήση της σχετικής διευκόλυνσης οι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα, με την αίτησή τους, να επιλέγουν, είτε τη μείωση των ωρών εργασίας σε ημερήσια βάση είτε τη μείωση των ημερών εργασίας σε εβδομαδιαία βάση.

Οι υπάλληλοι που θα επιλέξουν τις ευέλικτες αυτές μορφές απασχόλησης θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, θα μπορούν να «ασκούν ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, εφόσον συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της εργασίας του».
 v2.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"