Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

«Κανένα σπίτι να μην πέσει στα χέρια τραπεζίτη»

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΓΙΑ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
AKINHTA1
Μπορεί να λένε ότι δεν κατάσχεται η πρώτη κατοικία», λέει ο κ. Θανόπουλος, «αλλά είναι ένα μεγάλο ψέμα. Δεν κατάσχεται μόνο αν έχεις πληρώσει το 85%. Το υπουργείο λέει ψέματα και παραπλανεί τον κόσμο»

Τουλάχιστον 1.500.000 δανειολήπτες δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη χιλιάδων ευρώ προς τις τράπεζες και κινδυνεύουν....
από μέρα σε μέρα να μείνουν άστεγοι
Άλλοι τόσοι οφειλέτες έχουν καταφέρει να αποπληρώσουν το μισό χρέος κάνοντας «αιματηρές» οικονομίες και ζώντας κάτω από άθλιες οικονομικές συνθήκες.
Τουλάχιστον 300 κατοικίες θα είχαν βγει στο «σφυρί», αν δεν παρενέβαινε, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Δανειοληπτών Θεόδωρος Θανόπουλος ο οποίος καταγγέλλει στην “PRESS Time” την τακτική που ακολουθούν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρίες ενώ απευθυνόμενος στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι δεν πρέπει να επιτραπεί να περάσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.



«Το υπουργείο λέει ψέματα»

Αν η κυβέρνηση δώσει οριστικό τέλος στην περίοδο χάριτος για τους οφειλέτες η Ελλάδα θα βιώσει το φαινόμενο των ΗΠΑ: Μια νέα τάξη αστέγων θα βρεθεί στους δρόμους από τη μια μέρα στην άλλη. Οι δανειολήπτες δεν έχουν στον ήλιο μοίρα όπως λέει στην “PRESS Time” ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Δανειοληπτών Θεόδωρος Θανόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα για να σωθούν εκατομμύρια άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και χιλιάδες που είναι γραμμένοι στη «μαύρη» λίστα του Τειρεσία. Παράλληλα, τονίζει ότι η «σιγουριά» που υπόσχονται οι τράπεζες για την πρώτη κατοικία είναι ένα τρικ.

«Μπορεί να λένε ότι δεν κατάσχεται η πρώτη κατοικία», λέει ο πρόεδρος «αλλά είναι ένα μεγάλο ψέμα. Δεν κατάσχεται μόνο αν έχεις πληρώσει το 85%. Το υπουργείο λέει ψέματα και παραπλανεί τον κόσμο», εξηγεί ο κ. Θανόπουλος και συμπληρώνει: «Οι πολίτες είναι ανενημέρωτοι και πρέπει να ενημερωθούν ώστε να μην πέφτουν σε ¨παγίδες¨»
«Τουλάχιστον 1.500.000 πολίτες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και άλλοι τόσοι τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Η κυβέρνηση πρέπει να διατάξει σεισάχθεια των τόκων», τονίζει ο πρόεδρος για τα μέτρα που πρέπει να λάβει το υπουργείο ώστε να μη βρεθούν όλοι οι οφειλέτες στον δρόμο και προσθέτει: «Οι τράπεζες πρέπει να είναι πιο συγκαταβατικές και να μην εκδίδουν διαταγές πληρωμής και προγράμματα πλειστηριασμού για όλους αυτούς που έχουν μπει στο μαύρο τεφτέρι. Να σταματήσουν οι εισπρακτικές να απειλούν, να σταματήσουν τον Τειρεσία που είναι η μεγαλύτερη καταστροφή της Ελλάδας», λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου και συνεχίζει: «Ο Τειρεσίας έχει επτά χιλιάδες φακελωμένους. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι είμαστε χαμηλόμισθοι».

«Έχουμε 152 συλλόγους σε όλη την επικράτεια. Ελέγχουμε όλο τον τραπεζικό και πολιτικό χώρο της Ελλάδας. Δεν θα τους περάσει κάθε απερίσκεπτη ενέργεια που κάνουν εις βάρος μας. Θα την πληρώσουν πολύ ακριβά οι πολιτικοί μας. Ήρθε η ώρα επιτέλους ο κόσμος να ξυπνήσει, δεν αντέχει άλλο».



ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

«Αν δε βάλεις τη δόση, θα βρεθείς στα αζήτητα»

Καθημερινά ο Σύλλογος δέχεται δεκάδες ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες. Τα δάνεια τα είχαν λάβει πριν ξεσπάσει η οικονομική ύφεση και τώρα είτε τους απέλυσαν από τη δουλειά τους είτε ο μισθός τους έχει μειωθεί και δεν μπορούν να ξεπληρώσουν με αποτέλεσμα το υπέρογκο χρέος να αυξάνεται καθημερινά και να απειλούνται με κατάσχεση. 
Οι εισπρακτικές εταιρίες δεν δίνουν κανένα περιθώριο στους οφειλέτες, δεν κατανοούν τους χαλεπούς καιρούς και προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους και οι δανειολήπτες να εξοφλήσουν, τους καλούν καθημερινά ακόμη και στη δουλειά για να τους εκβιάσουν.

Χαρακτηριστική είναι καταγγελία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, στην οποία αναφέρεται ότι μια υπάλληλος Τράπεζας απείλησε υπερήλικη ότι αν δεν βάλει τη δόση στην Τράπεζα «θα βρεθεί στα αζήτητα».

Από την άλλη, οι αγανακτισμένοι δανειολήπτες ζητούν μερικά μέτρα ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και να καταφέρουν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση να σταματήσει την επιβολή φόρων και να μην τους στερεί τα κοινωνικά επιδόματα. 
Επίσης, προτείνουν να μπουν πρόσθετοι πόροι στο ταμείο του υπερχρεωμένου, να δημιουργηθούν νέες εργασιακές θέσεις και ο οφειλέτης να έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει όλα τα δάνεια σε ένα και να το αποπληρώσει χωρίς περαιτέρω αποθηκεύσεις και επιβαρύνσεις.

Τραγική φιγούρα μέσα στο Σύλλογο Προστασίας Δανειοληπτών είναι η κ. Κατίνα Κριπιντίρη, η οποία πηγαίνει στο Σύλλογο σχεδόν καθημερινά ώστε να μιλήσει με τον κ. Θανόπουλο που ξέρει ότι θα διευθετήσει το πρόβλημά της. 
Η ηλικιωμένη γυναίκα ντυμένη στα μαύρα και με δάκρυα στα μάτια κάνει έκκληση μέσω της “PRESS Time” για βοήθεια καθώς έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Με δάνεια στο όνομα των τεσσάρων άρρωστων παιδιών της και με σύνταξη μόλις 400 ευρώ, η Τράπεζα χωρίς κανένα έλεος της «αρπάζει» πριν καν τα πάρει στα χέρια της τα 300 ευρώ.
Η κ. Κατίνα καλείται με 100 ευρώ το μήνα να θρέψει μια ολόκληρη οικογένεια, ένα μωρό και να αγοράσει τα φάρμακα των παιδιών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"