Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

4,7 ρίχτερ ταρακούνησαν Ναύπακτο και Πάτρα

4,7 ρίχτερ ταρακούνησαν Ναύπακτο και ΠάτραΑναστάτωση στους κατοίκους της δυτικής Ελλάδας προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 17.35 χθες το απόγευμα και είχε επίκεντρο την περιοχή που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου.
Ο σεισμός ήταν....
επιφανειακός, με εστιακό βάθος μόλις πέντε χιλιομέτρων και, για τον λόγο αυτόν, έγινε ιδιαίτερα αισθητός ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Οι κάτοικοι της Ναυπάκτου, της Πάτρας, του Μεσολογγίου, αλλά και πιο μακρινών πόλεων, όπως το Αγρίνιο και ο Πύργος, βγήκαν τρομαγμένοι από τα σπίτια τους.
Παρά το μικρό εστιακό βάθος, ο σεισμός δεν προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Πάντως, το καζίνο του Ρίου εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ έπεσε και ένας παλιός τοίχος σε δρόμο της άνω πόλης της Πάτρας. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, αν και περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η μετασεισμική ακολουθία.
Εκτιμούν ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό, αν και η επιβεβαίωση γι' αυτό θα έρθει αφού περάσουν οι πρώτες 48 ώρες. Τόσο η περιοχή που ήταν το επίκεντρο του σεισμού όσο και η θαλάσσια περιοχή του Ρίου δίνουν δονήσεις αυτού του μεγέθους, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι. Προσθέτουν δε ότι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρίου και Αντιρρίου έχουν γίνει αρκετοί μικροσεισμοί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στις 12.15 μετά το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και επίκεντρο την περιοχή 86 χιλιόμετρα ανατολικά της Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"