Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

"Μαύρη Θύελλα": Ξεκίνησε προετοιμασία….

Με παρόντες τους περισσότερους παίκτες της περσινής ομάδας, με 6 ολοκληρωμένες μεταγραφές, περίπου 20 υπό δοκιμή παίκτες και μόλις 50 φιλάθλους στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου, ξεκίνησε χθες η προετοιμασία της “Μαύρης Θύελλας” για τη νέα χρονιά. 
Η Μεσσηνιακή ομάδα, όπως τονίστηκε χθες, θα μπει στο νέο πρωτάθλημα στηριζόμενη στο ντόπιο υλικό. 
Το ρόστερ είναι σχεδόν συμπληρωμένο και απομένουν....
2-3 κινήσεις για να έχουμε πλήρη εικόνα. 
Η διοίκηση τόνισε ότι είναι επιλογή της να στηριχθεί σε Μεσσήνιους παίκτες, ωστόσο ο πρόεδρος κ. Ράλλης απέφυγε να μιλήσει ξεκάθαρα για τον στόχο της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι αυτό θα συμβεί μετά το τέλος της προετοιμασίας… 
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κόσμος θα ήθελε σίγουρα να ακούσει ότι η Καλαμάτα ξεκινάει με στόχο το βήμα παραπάνω, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί από πέρυσι…
Από εκεί και πέρα, οι παίκτες της περσινής ομάδας έχουν ανανεώσει όλοι με εξαίρεση τους Γρηγορακάκη, Μ. Σπανό που αποχώρησαν και τους Σισμανίδη, Τσαγκαράκη και Δημητρακόπουλο, με τους οποίους συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Τα έως τώρα αποκτήματα που βρέθηκαν χθες στο Στάδιο είναι οι Σωκράτης Κοψαχείλης, Παναγιώτης Τσιμικλής, Κώστας Δασκαλάκης, Πάρης Καλλιντέρης, Νίκος Τριανταφυλλάκης και ο νεαρός Στέλιος Σπανός. Στο γήπεδο βρέθηκαν και πολλοί νεαροί παίκτες, κυρίως Μεσσήνιοι, τους οποίους θα δει για λίγες μέρες ακόμη η τεχνική ηγεσία και κάποιοι θα αποκτηθούν. Συγκεκριμένα στο Στάδιο βρέθηκαν οι Μεσσήνιοι Βόλος (Ομόνοια), Μπιζίμης (Αίας), Δημόπουλος (Δόξα), Μερκούρης (Δόξα), Νινιός (Μεσσηνιακός), Γ. Καλογερόπουλος (Ομόνοια), Φέστας (Σπερχογεία), Βεργόπουλος (Σπερχογεία), Αρβανίτης (Πατίστα), Μπούνας (Σπερχογεία), Μωράγιωργας (έπαιζε σε αθηναϊκή ομάδα), Μητσέας (έπαιζε σε ομάδα της Κατερίνης), Γεωργιόπουλος (Εράνη), Κουρέας (Φαραί), Κάνιστρας (Πάμισος). Ακόμη ήταν ο Κίτσος από τους ερασιτέχνες του Παναθηναϊκού, ο Γκέρμανης από την Βέροια και ο Παινέσης από το Λουτράκι. Από τους περσινούς παίκτες της Καλαμάτας παρευρέθηκαν οι Αγγελόπουλος, Δρακόπουλος, Αποστολίδης, Λυμπερόπουλος, Μπλέτσας, Τσόπελας, Δρούγας, Κωνσταντόπουλος, Μπαστακός, Μητσέας, Αλεξανδρόπουλος, Νικητόπουλος, Μπουζαλάς. Ο Ελβιο Μάνα και ο συνεργάτης του Νίκος Μουλατσιώτης καλωσόρισαν τους ποδοσφαιριστές και οι δηλώσεις τους ήταν στο ίδιο πλαίσιο: Ζήτησαν σοβαρότητα, πειθαρχία και τόνισαν ότι η Καλαμάτα είναι μεγάλη ομάδα και οι ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθούν παίζοντας σε αυτή. Ακολούθησε η πρώτη προπόνηση της χρονιάς με τους παίκτες να χωρίζονται σε τρία γκρουπ και τους υπό δοκιμή να παίζουν δίτερμα.
Ράλλης: Θα μιλήσω στο τέλος της προετοιμασίας για το φετινό στόχο

http://www.messiniasports.gr/wp-content/uploads/2011/07/images-118.jpgΟ Γιώργος Ράλλης ήταν μετρημένος όσον αφορά το στόχο της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα. «Θα μιλήσω στο τέλος της προετοιμασίας για αυτό. Οταν θα ξέρουμε τους αντιπάλους μας και την σύνθεση της κατηγορίας στην οποία θα παίξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η ομάδα θα παίζει κατ΄ επιλογή της με ντόπιους παίκτες και έκανε λόγο για δημιουργία πανίσχυρης έδρας. «Έχουμε μια ομάδα που αποτελείται κατά 99% από Μεσσήνιους παίκτες. Αυτό δεν γίνεται κατ’ ανάγκη ή επειδή δεν έχουμε χρήματα. Είναι επιλογή μας να στηριχθούμε στο ντόπιο υλικό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πανίσχυρη έδρα που ο αντίπαλος που έρχεται να ξέρει ότι θα χάσει από την… Τσακώνα. Αυτή την έδρα θα την αποκτήσουμε με τα ντόπια παιδιά», εξήγησε και συνέχισε:
«Θα προσπαθήσουμε, όπως και πέρυσι να έχουμε νοικοκυριό και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι σε όλους».

“Βαρύγδουπα… χρήματα”

«Από την Πολιτεία δεν περιμένουμε τίποτα. Ποντάρουμε μόνο στον κόσμο, αυτός μας στηρίζει. Το αν θα πρωταγωνιστήσει η ομάδα εξαρτάται από την στήριξη του κοινού της», ήταν μερικές από τις ατάκες του προέδρου που δίνουν το στίγμα της ομάδας για τη νέα χρονιά. Όσον αφορά στο ότι η Καλαμάτα δεν έχει πάρει μέχρι τώρα το μεγάλο όνομα τόνισε:
«Για βαρύγδουπες κινήσεις, χρειάζονται και βαρύγδουπα χρήματα. Πέρα από αυτό όμως, κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια στη φιλοσοφία της ομάδας να παίζει με ντόπιους. Θα δοκιμάσουμε πάντως κάποιους κοινοτικούς παίκτες και ίσως πάρουμε κάποιον».

“Να βοηθήσουν οι μεσσηνιακές ομάδες”

Ο πρόεδρος της Καλαμάτας ζήτησε και την στήριξη των υπόλοιπων μεσσηνιακών ομάδων: «Θα διαλέξουμε 10 από τα 40 περίπου νεαρά παιδιά που είδαμε. Πρέπει και οι ομάδες του νομού να βοηθήσουν την “Μαύρη Θύελλα” και να μας δίνουν παίκτες. Έτσι, ώστε να αξιοποιούνται τα ταλέντα του νομού μέσα από την Καλαμάτα και να μην πηγαίνουν αλλού για να αναδειχθούν. Προς το παρόν δεν έχουμε το φυτώριο για να ανταποδίδουμε δίνοντας και εμείς παίκτες. Αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε από φέτος».
Όσον αφορά το θέμα αυτό, ο κ. Ράλλης τόνισε πως υπάρχουν επαφές με τοπικό σύλλογο ώστε να υπάρξει συνεργασία για τα τμήματα υποδομής  ενώ έκανε λόγο για την σκέψη να δημιουργηθεί και μια δεύτερη ομάδα της Καλαμάτας όπου θα «ψήνονται» οι μικροί. 
Ο πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η ομάδα ξεκινάει από καλύτερη αφετηρία από πέρυσι: «Πέρυσι ξεκινήσαμε 6 Αυγούστου. Φέτος ξεκινάμε 20 μέρες νωρίτερα και με πολύ περισσότερους παίκτες. Πέρυσι δεν είχαμε καν ποδοσφαιριστές και τώρα θέλουμε 2-3 ακόμη για να κλείσουμε το ρόστερ. Συγκριτικά λοιπόν είμαστε καλύτερα»
Όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας, τόνισε πως η Καλαμάτα είναι ακόμη υπό σύσταση ΤΑΠ και δεν έχει δικαίωμα να τα εκδώσει από τώρα ενώ σημείωσε ότι τα νέα γραφεία της ομάδας είναι σχεδόν έτοιμα να λειτουργήσουν. Σχετικά με την έδρα στο νέο πρωτάθλημα τόνισε πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους του Μεσσηνιακού, όμως εξέφρασε την ελπίδα ότι η ομάδα θα έχει ως κύρια έδρα το γήπεδο «Στ. Παπαδόπουλος» και ως δεύτερη το Δημοτικό Στάδιο. 
Οι δηλώσεις του ολοκληρώθηκαν με μια ακόμη ατάκα: «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός όπως φυσικά είναι σημαντικό και το να βάλεις τα σωστά υλικά. Αν βάλεις κρέας θα φας κρέας, αν βάλεις μπάμιες θα φας μπάμιες»

Messinia Sports logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"