Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Πύρινα μέτωπα πολιορκούν τη Ζάκυνθο

Σκληρές μάχες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο Από πυρκαγιές που ξεσπούν συνεχώς σε δασικές περιοχές δοκιμάζεται τις δύο τελευταίες ημέρες η Ζάκυνθος
Χθες εκδηλώθηκαν άλλες δύο και έως αργά το βράδυ, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ήταν σε εξέλιξη. 
Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10 το πρωί, σε δασική έκταση στη θέση Βολίμες και εξαιτίας των ανέμων επεκτάθηκε αμέσως.
Ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού έδιναν μάχη για την κατάσβεσή της, στις....
7 το απόγευμα εκδηλώθηκε και δεύτερη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αναφωνήτρια, στις Ορθονιές.
Για την κατάσβεση και των δύο πύρινων μετώπων επιστρατεύθηκαν 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και μεγάλες επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και των δήμων.
Προχθές οι πυροσβέστες πέτυχαν να θέσουν υπό έλεγχο ακόμη μία πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, η οποία είχε ξεσπάσει σε ρεματιά στην περιοχή Νεραντζούλες Αργασίου.
Κινδύνεψε ζευγάρι
Εν τω μεταξύ τεράστια είναι η ζημιά που υπέστησαν οι αγρότες της Ιστιαίας από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, μεταξύ Αγίου και Αγιόκαμπου.
Χιλιάδες ελαιόδενδρα καταστράφηκαν, ενώ κινδύνεψε ένα ζευγάρι, το οποίο προσπάθησε να σώσει το κτήμα του.
Οι φλόγες τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο στις 7.25 χθες το πρωί, αλλά, όπως έλεγαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αιδηψού, κατέστρεψαν περισσότερα από 2.000 στρέμματα με ελαιόδεντρα και τμήμα δασικής έκτασης.
Χθες δεν είχε γίνει πλήρης αποτίμηση των ζημιών, καθώς υπήρχαν ακόμη μικρές εστίες, στη 1.30 μάλιστα το μεσημέρι σε μία περίπτωση υπήρξε αναζωπύρωση η οποία αντιμετωπίστηκε έγκαιρα από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Οσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, οι κάτοικοι της περιοχής δεν αποκλείουν να οφείλεται σε εμπρησμό.
"Εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τρεις εστίες σε δασική περιοχή που δεν υπήρχε τίποτα, ούτε καν καλώδια της ΔΕΗ και το μεσημέρι που έπνεε δυνατός άνεμος. Ολα αυτά μας οδηγούν στην εκτίμηση ότι η φωτιά δεν εκδηλώθηκε τυχαία..." ανέφεραν χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"