Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Ικανοποίηση "Βενιζελικών" πριν το πρώτο Υπουργικό (vids)

Το μεσημέρι της Παρασκευής (17/06) ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη της νέας κυβέρνησης, όπως αυτή προέκυψε μετά τον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό.
Νέος υπουργός Οικονομικών και Β' Αντιπρόεδος ορίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ πρωτοκλασσάτα στελέχη έμειναν εκτός. 
Τι δήλωσαν οι "Βενιζελικοί" κκ. Λοβέρδος, Μπεγλίτης, Οικονόμου και Κουκουλόπουλος.
Σε λίγο....
αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ορκιστούν Ρέππας, Καστανίδης, Χρυσοχοΐδης και Παμπούκης. Κατά την άφιξή του στη Βουλή, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, ερωτηθείς για την αντικατάστασή του στο υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε πως δεν το βλέπει "ως ανακούφιση".
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ερωτηθείς για την επιλογή του κ. Βενιζέλου, για την "εκρηκτική" θέση του υπουργού Οικονομικών, δήλωσε πως "θα δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια που κάνει η χώρα"."Η πολιτική της κυβέρνησης παραμένει όπως τη θέλει ο ελληνικός λαός", πρόσθεσε.



Μπεγλίτης: "O Βενιζέλος έχει καλά διαπιστευτήρια"
“Ο Βενιζέλος θα προσφέρει και θα βοηθήσει, ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα της οικονομίας. Έχει κάνει σημαντικό έργο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οπότε έχει καλά διαπιστευτήρια”, δήλωσε ο κ. Πάνος Μπεγλίτης, νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο διάδοχος του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Άμυνας τόνισε ακόμη, πως “ο πρωθυπουργός έχει δώσει και δίνει μεγάλες μάχες για τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και όλα τα μέλη της κυβέρνησης θα βοηθήσουν τον πρωθυπουργό, για να φανούμε αντάξιοι της προσδοκίας των πολιτών”.
"Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας" είπε προσερχόμενος στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα πετύχει απάντησε ότι "κάθε κυβέρνηση αν δεν είναι αποτελεσματική κατ' ουσίαν δεν είναι κυβέρνηση"
Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, επισήμανε: "το διακύβευμα είναι να πετύχουμε".
"Ο πρωθυπουργός έδωσε όλο το βάρος στην πολιτική" σημείωσε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, υφυπουργός Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.
 
Μόσιαλος: "Αν δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση, δε θα τα καταφέρει η χώρα"

Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την επιλογή του ως νέου υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Ηλίας Μόσιαλος υπογράμμισε τις ιστορικές ευθύνες της κυβέρνησης λόγω της οικονομικής κρίσης.

"Είμαι μέλος μιας κυβέρνησης, η οποία έχει μια ιστορική ευθύνη, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει λόγω του υψηλού χρέους και των υψηλών ελλειμμάτων. Θα πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη για τους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να τα καταφέρει. Αν δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση, δεν θα τα καταφέρει αυτή η χώρα. Ο δικός μου ρόλος θα είναι ένας μικρός ρόλος μέσα σε ένα κυβερνητικό σχήμα που δίνει μια ιστορική μάχη", τόνισε μεταξύ άλλων.

 Cosmo Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"