Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Υπόγειο πάρκινγκ στη Καλαμάτα.

Πέφτουν υπογραφές μεταξύ Δήμου και Παντεχνικής
ImageΤο θέμα της κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο ύψος του Διοικητηρίου μπορεί να πέρασε από… σαράντα κύματα, όμως, όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, το κεφάλαιο αυτό κλείνει την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και αναμένεται να υπογραφεί η τροποποιημένη σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας «Παντεχνική».
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των παρατάξεων της αντιπολίτευσης....
στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ελήφθη και η σχετική απόφαση, η τροποποίηση της σύμβασης είναι συμφέρουσα για το Δήμο Καλαμάτας, εφόσον έρχονται οριστικά στην κατοχή του οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης του Νέδοντα, ενώ ο υπόγειος σταθμός θα είναι έτοιμος στο συντομότερο δυνατό διάστημα, από τη στιγμή που τα μηχανήματα της εταιρείας βρίσκονται στην περιοχή για την κατασκευή του εθνικού δρόμου και του περιμετρικού δακτυλίου.
Επιπλέον, όπως συμφωνήθηκε, η εταιρεία θα αναλάβει την ανάπλαση ενός μεγάλου κομματιού στην Αριστομένους, από το ύψος του κτηρίου όπου στεγαζόταν παλαιότερα η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, περίπου, μέχρι την οδό Μακεδονίας.
Βάσει του σχεδίου που έχει εγκριθεί, ο υπόγειος σταθμός προβλέπεται να έχει δύο εισόδους - εξόδους (από μία στην οδό Ξενοφώντος και μία στην οδό Μακεδονίας) και θα εξυπηρετείται από την επιφάνεια μέσω 4 κλιμακοστασίων - ασανσέρ.
Από την άλλη πλευρά, οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και «Παντεχνικής» θα φέρουν εξελίξεις και στο θέμα της λειτουργίας των υπαίθριων χώρων στάθμευσης στην περιοχή του Νέδοντα.
Όπως διευκρίνισε σχετικά ο κ. Νίκας, το επόμενο διάστημα και από τη στιγμή που οι χώροι στάθμευσης θα περάσουν ολοκληρωτικά στη δικαιοδοσία του Δήμου Καλαμάτας, πρόκειται να καταργηθεί το εισιτήριο και η είσοδος στο χώρο θα γίνεται με τη λειτουργία μπαρών. Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι η αλλαγή στον τρόπο πληρωμής δε θα μεταβάλλει στο παραμικρό ούτε το αντίτιμο που θα πληρώνει ο επισκέπτης του χώρου, ούτε και τη διάρκεια του χρόνου στάθμευσης.
Με την παραπάνω εξέλιξη, εκτός των άλλων, ο Δήμος θα απελευθερώσει έναν αριθμό δημοτικών αστυνόμων, οι οποίοι έτσι θα μπορούν να ενισχύσουν το έργο ελέγχου σε άλλους τομείς. 
ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"