Η Μεσογειακή διατροφή ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Κορώνη Μεσσηνίας, στο πλαίσιο τριήμερων εκδηλώσεων με την συμμετοχή εκπρόσωπων και από τρεις άλλες εμβληματικές κοινότητες, της Soria της Ισπανίας, του Chefchaouen του Μαρόκου και του Cilento της Ιταλίας, αλλά και εκπροσώπους από την Κύπρο. Η Μεσογειακή διατροφή με εμβληματική περιοχή της χώρας μας την Κορώνη, αναγνωρίστηκε ως....
άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO, τον περασμένο Νοέμβριο στο Ναϊρόμπι, μετά από κοινή πρωτοβουλία της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και του Μαρόκου.Η UNESCO, αναγνώρισε ότι η Μεσογειακή διατροφή αποτελεί ένα σύνολο δεξιοτήτων, γνώσεων, πρακτικών και παραδόσεων που ξεκινούν από τη γη, το αγροτικό τοπίο και φτάνουν μέχρι το τραπέζι και συμπεριλαμβάνουν τις καλλιέργειες, τη συγκομιδή, την αλιεία, τη διατήρηση, τη μεταποίηση, την προετοιμασία και, ιδιαίτερα, την κατανάλωση των τροφίμων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"