Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός των προσφύγων

Tα 43,7 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως έφθασε, στα τέλη του 2010, ο αριθμός των εκτοπισμένων ατόμων, εξαιτίας συρράξεων ή κακομεταχείρισης
Σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε., πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών. Όπως προκύπτει από την έκθεση του Ο.Η.Ε., οι φτωχότερες χώρες φιλοξενούν τεράστιους αριθμούς προσφύγων, με «πρωταθλήτρια» χώρα το Πακιστάν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, τα 4/5 των προσφύγων βρίσκονταν την περασμένη χρονιά σε....
αναπτυσσόμενες χώρες. 
Στον αριθμό τους συμπεριλαμβάνονται 15,4 εκατ. πρόσφυγες οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα της χώρας τους με την πλειονότητά τους (80%) να αναζητεί «καταφύγιο» σε γειτονικές αναπτυσσόμενες χώρες. Περίπου 27,5 εκατ. άνθρωποι εκτοπίστηκαν εντός των συνόρων της χώρας τους, ενώ οι αιτήσεις για άσυλο μεταξύ αυτής της ομάδας ανήλθαν στις 850.000.

Όπως τονίζει ο Αντόνιου Γκουτιέρες, επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστίας του Ο.Η.Ε., «οι φόβοι για υποτιθέμενες πλημμύρες προσφύγων στις βιομηχανικές χώρες είναι κατά πολύ διογκωμένοι ή συγχέονται λαθεμένα με το ζήτημα της μετανάστευσης» και συμπληρώνει ότι «στο μεταξύ, είναι οι φτωχότερες χώρες που αφήνονται να σηκώσουν το βάρος». Όπως προκύπτει από την έκθεση του Ο.Η.Ε. με τίτλο «Παγκόσμιες Τάσεις 2010», οι φτωχότερες χώρες φιλοξενούν τεράστιους αριθμούς προσφύγων τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και ως ποσοστό σε σχέση με το οικονομικό τους μέγεθος.


«Πρωταθλήτριες» χώρες στη φιλοξενία προσφύγων είναι το Πακιστάν, το Ιράν και η Συρία (1,9 εκατ. πρόσφυγες, 1,1 εκατ. και 1 εκατ. αντίστοιχα), ενώ η μεγαλύτερη εθνική ομάδα προσφύγων είναι αυτή του Αφγανιστάν, οι οποίοι αγγίζουν τα 3 εκατ. ανθρώπους. Ακολουθούν οι Ιρακινοί, οι Σομαλοί και οι Κογκολέζοι. 
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"