Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

"Νέα Μαραθόλακκα" σχεδιάζει να ανοίξει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.

ImageΑπ’ ό,τι φαίνεται, ο δήμαρχος Παν. Νίκας και η Δημοτική Αρχή διάλεξαν το δρόμο των ελιγμών προκειμένου να αποφύγουν το σκόπελο που δημιούργησε η «Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο» με την απόφασή της να ενεργοποιήσει παλιότερη απόφαση του Δικαστηρίου Καλαμάτας και να κλείσει την πειραματική μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων από τη Ram στη Μαραθόλακκα.
Όπως δήλωσε χθες ο κ. Νίκας, τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Δήμος Καλαμάτας πρόκειται να....
έχει στα χέρια του απόφαση για τρίμηνη και πλέον παράταση της λειτουργίας της μονάδας, η οποία θα λειτουργήσει στο νέο αδειοδοτούμενο χώρο των 31 στρεμμάτων στην περιοχή της Μαραθόλακκας. Έτσι, θα αποφύγει τις αντιδράσεις της «Ομάδας Δράσης».Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με κάθε τρόπο τη μέθοδο της κομποστοποίησης και στην προσπάθεια αυτή έχει στο πλευρό της και τους κατοίκους του Κάτω Καρβελίου.
Και συμπλήρωσε: «Λύση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τα σκουπίδια έχουμε. Κι αυτή είναι η μεταφορά τους εκτός Δήμου Καλαμάτας. Δε θέλουμε, όμως, να υλοποιήσουμε αυτή την απόφαση, αν και είναι φθηνότερη. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην κομποστοποίηση, κι αυτό θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος.
Παράλληλα, προχωρήσαμε σε συγκρότηση επιτροπής προκειμένου να υποβάλλουμε πρόταση στην πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ για την αποκατάσταση των χωματερών από τους Δήμους.
Επειδή ένα μέρος της Μαραθόλακκας είναι ιδιωτικός χώρος και σύμφωνα με την πρόσκληση εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε αποκατάσταση, ενδεχομένως να προχωρήσουμε και στην αγορά του ιδιωτικού οικοπέδου.
Μάλιστα, επιθυμία της Δημοτικής Αρχής είναι μόλις αποκατασταθεί η χωματερή της Μαραθόλακκας να προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός πάρκου με περιβαλλοντικές ή αθλητικές δράσεις. Έδωσα ήδη εντολή να μελετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα κουβεντιάσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους με την περιοχή. Θέλουμε έτσι να θυμίζει σε όλους τι ήταν και τι θα γίνει η Μαραθόλακκα. Κι αυτό θα γίνει μέσα στην τρέχουσα θητεία της Δημοτικής Αρχής»
.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε ότι στις σκέψεις του Δήμου Καλαμάτας δεν είναι να χρησιμοποιηθεί η περιοχή της «Μακαρίας» για την εγκατάσταση και λειτουργία της κινητής μονάδας κομποστοποίησης, η οποία θα προκριθεί από το διεθνή διαγωνισμό που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. «Ο χώρος που θα επιλεγεί δεν πρόκειται να προκαλέσει αντιδράσεις. Ορισμένοι που έχουν ήδη προεπιλεγεί είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές και γη υψηλής παραγωγικότητας», τόνισε.

ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"