Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Συνταγογραφούσαν φάρμακα σε ασφαλισμένους «φάντασμα» του ΟΓΑ

Kύκλωμα που χορηγούσε παράνομα συσκευές οξυγόνου, πλαστές συνταγές φαρμάκων και έγραφε φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ οι οποίοι είχαν αποβιώσει αλλά και άλλες απάτες εντόπισαν οι πανελλαδικοί έλεγχοι της επιθεώρησης του Οργανισμού. 
Στο κύκλωμα εμπλέκεται εταιρεία παροχής ιατρικών ειδών όπως συσκευές οξυγόνου κτλ. η οποία λειτουργεί σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και....
όπως προέκυψε από τον έλεγχο, υπέβαλε ψευδείς καταστάσεις και παραποιημένα παραπεμπτικά εξετάσεων ακόμη και για ασφαλισμένους που είχαν αποβιώσει και εν συνεχεία εισέπραττε τα χρήματα. 
Μέλη του κυκλώματος είναι επίσης διοικητικοί υπάλληλοι του τοπικού κέντρου υγείας και γιατροί που εξέδωσαν γνωματεύσεις για τη χορήγηση συσκευών οξυγόνου σε ασφαλισμένους του Οργανισμού οι οποίοι δεν είχαν εξεταστεί ή είχαν αποβιώσει. Μπλεγμένος στην υπόθεση είναι και ένας αστυνομικός ο οποίος βεβαίωνε το γνήσιο της υπογραφής των δικαιούχων. 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΟΓΑ η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στον Οργανισμό είναι μεγάλης αξίας. 
 
Σε άλλον έλεγχο στην Κρήτη, εντοπίστηκε φαρμακείο που είχε στην κατοχή του σφραγίδες γιατρών οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για παράνομη έκδοση συνταγών με φάρμακα τα οποία δεν παρέλαβαν ποτέ οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ
Το ίδιο φαρμακείο έγραφε συνταγές στο όνομα ασφαλισμένων σε φύλλο συνταγολογίου που ανήκε σε άλλον ασφαλισμένο. Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις των ασφαλισμένων, το φαρμακείο συγκέντρωνε τα συνταγολόγια στα οποία συνταγογραφούνταν εν αγνοία τους τα φάρμακα. Σύμφωνα με τους ελέγχους, οι αξία των πλαστών συνταγών ξεπερνά τα 65.000 ευρώ. 
 
Προκλητή συνταγογράφηση και πλαστές συνταγές εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου και σε άλλο φαρμακείο στις Κυκλάδες με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ΟΓΑ με 18.000 ευρώ.
 http://www.enet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"