Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η διαχείριση των σκουπιδιών της Καλαμάτας.

ImageΤρεις εταιρείες έλαβαν μέρος χθες στο διαγωνισμό που διεξήχθη για την επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας με σύστημα κομποστοποίησης των οργανικών, προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, προτάσεις κατέθεσαν οι Ram Europe (εταιρεία που διαχειρίζεται σήμερα πειραματικά τα σκουπίδια του Δήμου Καλαμάτας), «Ηλέκτωρ» και «Μεσόγειος».
Η εργολαβική ανάθεση της επεξεργασίας των σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων θα γίνεται με....
κινητή μονάδα, η οποία θα διαθέτει και σύστημα κομποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων, για διάστημα ενός έτους από της λήψεως των απαραίτητων αδειοδοτήσεων (π.χ. περιβαλλοντικοί όροι, άδεια λειτουργίας κ.λπ.), οι οποίες θα εκδοθούν με φροντίδα και δαπάνες του αναδόχου.
Όπως αναφέρεται στους όρους της διακήρυξης, εάν εν τω μεταξύ στο πλαίσιο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου δοθεί οριστική ή προσωρινή λύση η οποία θα είναι οικονομικότερη για το Δήμο, η σύμβαση που θα προκύψει από το συγκεκριμένο διαγωνισμό θα λύεται αζημίως για το Δήμο, ειδάλλως θα δύναται να παραταθεί για ένα χρόνο, με τους ίδιους όρους και τη σύμφωνη γνώμη των συμβαλλομένων.
Εκτός από τον παραπάνω διαγωνισμό και σε περίπτωση που υπάρξουν διάφορα προβλήματα με τη χωροθέτηση της κινητής μονάδας, χθες διεξήχθη κι αυτός της μεταφόρτωσης, μεταφοράς και διάθεσης των σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εθνικές και ευρωπαϊκές, για έξι μήνες, προϋπολογισμού 1,6 εκατομμυρίων ευρώ. Σ’ αυτό ενδιαφέρον έδειξε η εταιρεία Anti Pollution.
Στη σύμβαση περιλαμβάνεται επίσης ο όρος ότι εάν στο πλαίσιο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου δοθεί οριστική λύση ή ο Δήμος Καλαμάτας εξεύρει προσωρινή λύση επεξεργασίας των απορριμμάτων, αυτή θα λύεται αζημίως για το Δήμο, ειδάλλως θα δύναται να παραταθεί για ακόμη έξι μήνες, με τους ίδιους όρους και τη σύμφωνη γνώμη των συμβαλλομένων.
Οι εργασίες θα εκτελούνται ως εξής: τα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά του Δήμου θα προσέρχονται σε συγκεκριμένο χώρο που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη του και θα αδειάζουν το φορτίο τους σε οχήματα του αναδόχου (σύμφωνα με την σχετική άδειά του), όπως περιγράφονται στην Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων. Στη συνέχεια θα μεταφέρονται και θα διατίθενται σε χώρο που νομίμως λειτουργεί με μέριμνα του αναδόχου.

ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"