Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ξεκινάει την προσεχή Τρίτη η απογραφή του πληθυσμού

Ραντεβού με τους απογραφείς θα μπορούν να κλείσουν οι πολίτες που δεν θα βρίσκονται σπίτι τους την ώρα της απογραφής, η οποία ξεκινά την Τρίτη 10/5, και διαρκεί έως και τις 24/5
Η 29η απογραφή από συστάσεως του ελληνικού κράτους είναι η πρώτη που θα διενεργηθεί εντός 15 ημερών και όχι μιας ημέρας, όπως γινόταν έως και το 2001, συντελώντας σε....
ποιοτικά καλύτερα στοιχεία και στην όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται αποτύπωση της εικόνας της χώρας. Τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία για το σύνολο του πληθυσμού ανά φύλο και δημοτική ενότητα θα δοθούν τον Ιούνιο. Ενάμιση χρόνο αργότερα θα είναι διαθέσιμα τα αναλυτικά, με τελευταίο χρονικό όριο το τέλος Μαρτίου 2014.
Η ειλικρίνεια στις απαντήσεις και η εμπιστοσύνη στο απόρρητο των στοιχείων, το οποίο προστατεύεται από εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποτελούν κομβικές παραμέτρους για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.
«Είναι προς το συμφέρον όλων μας να απαντήσουμε με ειλικρίνεια, ώστε να έχουμε σωστά, ακριβή και αξιόπιστα δημογραφικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία που θα καλύψουν τις ανάγκες των επιστημόνων, αποτελώντας γνώμονα για σχεδιαζόμενες πολιτικές», τόνισε πολλάκις χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κ. Ανδ. Γεωργίου.
«Είναι λυπηρό να μην ανοίξει ο κόσμος την πόρτα του στους απογραφείς. Όμως, δεν έχουν τίποτε να φοβούνται», πρόσθεσε η γενική διευθύντρια στατιστικών ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ και προϊσταμένη της απογραφής, κ. Αθανασία Ξενάκη, εξηγώντας ότι κανένα έγγραφο αποδεικτικό της νομιμότητας ή μη της διαμονής ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου δεν θα ζητηθεί από όσους διαβιούν στη χώρα. Διερμηνείς και συνοδοί που προσφέρθηκαν οικειοθελώς από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και συνδέσμους αλλοδαπών στη χώρα θα βοηθήσουν το έργο της απογραφής, ενώ η προσέγγιση των αστέγων θα γίνει μέσα από τα κέντρα σίτισης, σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων. Μέριμνα έχει ληφθεί για περιπτώσεις τυχόν συλλογικών καταλυμάτων ή κατάληψής τους από αστέγους.
Οι ερωτήσεις
Η περίοδος κατασκευής και το εμβαδόν της κατοικίας είναι πληροφορίες που καλό είναι να ανασύρουν από συρτάρια ή... τη μνήμη τους οι γνωρίζοντες τα στοιχεία. Αυτή τη φορά, θα γίνουν ερωτήσεις για την πρόσβαση στο Ιντερνετ, άλλες που αφορούν στην κύρια πηγή ενέργειας της οικίας -ηλιακή, φυσικό αέριο, βιομάζα- τον αριθμό αυτοκινήτων και θέσεων στάθμευσης και την ανακύκλωση των οικιακών απορριμμάτων, συμπλήρωσε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Στατιστικής, πληθυσμού και αγοράς εργασίας και αναπληρώτρια προϊσταμένη της απογραφής, κ. Κατερίνα Μουταφίδου. Για την απογραφή θα εργαστούν περίπου 68.000 άτομα (55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες). Οι απογραφείς έχουν υπό την ευθύνη τους την καταγραφή 150 κατοικιών στις 15 ημέρες, δηλαδή περίπου 10 κατοικίες την ημέρα. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να «πυκνώσει» η συχνότητα μετάδοσης του τηλεοπτικού σποτ ενημέρωσης και να ξεκινήσει η μετάδοση ραδιοφωνικού, ενώ άμεσα προβλέπεται να λειτουργήσει η ιστοσελίδα www.apografi 2011.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"