Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πυρετός το σαββατόβραδο!

Ο πυρετός ανεβαίνει για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας, απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ (20:30) και Ατρόμητος και ΑΕΚ ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το μεγάλο παιχνίδι. 
Μανόλο Χιμένεθ, Γιώργος Δώνης, Κώστας Νεμπεγλέρας και Παντελής Καφές κατέθεσαν τις απόψεις τους στην κοινή συνέντευξη Τύπου και έκαναν ξεκάθαρη τη δίψα τους για την κατάκτηση του τροπαίου.

ΑΕΚ: Οι δηλώσεις Χιμένεθ....
Υπερήφανος που θα διεκδικήσει το τρόπαιο του κυπέλλου Ελλάδας είναι ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ο Ισπανός τεχνικός μεταξύ άλλων στάθηκε στη δύσκολη πορεία μέχρι τον σημερινό τελικό, ενώ χαρακτήρισε δίκαιο το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στον τελικό, απέναντι στον Ατρόμητο.

«Νιώθω υπερήφανος που θα διεκδικήσω το κύπελλο Ελλάδας. Να δώσω συγχαρητήρια στο ρόστερ της ομάδας, αλλά και στους παίκτες που έχουν αποχωρήσει από την ομάδα», ανέφερε αρχικά ο προπονητής της Ένωσης και συνέχισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί ο δρόμος ήταν πολύ δύσκολος. Η κλήρωση των ημιτελικών και προημιτελικών ήταν να παίξουμε με ομάδες που ήταν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Θα ήθελα να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους αντιπάλους, όπως ήταν ο Πανθρακικός, η Λάρισα, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Ήταν δίκαιο που φτάσαμε στον τελικό με τον Ατρόμητο και εύχομαι να παρουσιάσουμε ένα καλό θέαμα και να το διασκεδάσει ο κόσμος».

Για το αν η ΑΕΚ είναι φαβορί, ο Χιμένεθ είπε: «Το αν είναι φαβορί μία ομάδα είναι κάτι που λέγεται πάντα εκτός αποδυτηρίων. Όπως είπα και πριν, είμαστε πολύ υπερήφανοι που φτάσαμε στον τελικό, έχοντας αποκλείσει μερικές από τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι αλήθεια ότι από βαθμολογικής πλευράς, αλλά και βάσει της ιστορίας της ΑΕΚ, είμαστε φαβορί, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα και αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Πρέπει να το κερδίσουμε στον αγωνιστικό χώρο».


Πώς θα παίξει

Σ' ερώτηση για το αν θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα ρόμβου, απάντησε: «Πάμε να παίξουμε με όλη τη διάθεση, τον ενθουσιασμό, την όρεξη και την καρδιά, αλλά και με την ώθηση των 40.000 οπαδών μας. Ό,τι δουλειά ήταν να κάνουμε την έχουμε κάνει μέσα στη χρονιά. Δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος, αλλά να πάρουμε μία μεγάλη ικανοποίηση μετά από πολλά χρόνια, ώστε να χαρεί ο κόσμος που θα είναι συγκεντρωμένος. Όταν ήρθα εδώ, προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποιους στόχους και να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Πολλές φορές υποφέραμε μέσα στη σεζόν, ήταν δύσκολα και το μόνο που δεν μας απασχολεί είναι το αν θα παίξουμε με ρόμβο. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θέλουμε αύριο να προσδώσουμε κάτι ακόμη σε αυτή τη μεγάλη ομάδα, με ρόμβο ή χωρίς. Είναι πολύ ωραίο, νιώθεις περηφάνια. Όπως λένε οι φίλοι μου στην Ισπανία, μάλλον ειδικεύομαι σε Κύπελλα. Με τη Σεβίλη έφτασα κοντά αλλά δεν τα κατάφερα. Ελπίζω ο Θεός να μου δώσει τη χαρά και να το κατακτήσω αύριο».

Καφές: «Είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα»

Τους παίκτες της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο αρχηγός, Παντελής Καφές. «Παίζουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε να σηκώσουμε το κύπελλο. Θα σημαίνει πολλά για την οικογένεια της ΑΕΚ», είπε αρχικά και συνέχισε, απαντώντας σε ερώτηση αν η ομάδα αισθάνεται πίεση για την κατάκτηση του κυπέλου: «Όχι. Όλοι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Η πίεση υπάρχει στις μεγάλες ομάδες και θέλουμε πολύ να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο».

Ατρόμητος: Οι δηλώσεις Δώνη

Ξεκάθαρο φαβορί την ΑΕΚ για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας έχρισε ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Δώνης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου πριν από τον τελικό, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ανάλογα με το ποια ομάδα θα καταφέρει να περιορίσει την άλλη.

«Επειδή οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά, θα παίξει ρόλο ποιος θα περιορίσει περισσότερο τον άλλον. Αυτά τα ματς, ωστόσο, κρίνονται στις λεπτομέρειες και μπορούν να καθοριστούν από μια φάση», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε:

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτόν το τελικό. Είναι ιστορική στιγμή για εμάς. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ατρόμητος φτάνει σε τελικό Ελλάδος. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε να τον κατακτήσουμε. Σεβόμαστε τον αντίπαλο. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Εμείς δεν θεωρούμαστε φαβορί.

Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα κάνουν ό,τι μπορούν για να το κατακτήσουμε. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα. Μερικές φορές κερδίζει ο καλύτερος και άλλες όχι. Οι τελικοί είναι ματς που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και μπορέσουμε να δείξουμε τη φιλοσοφία παιχνιδιού που έχουμε, ίσως καταφέρουμε να γείρουμε την πλάστιγγα υπέρ μας».

Καλύτερα στην πίεση…

Αναφερόμενος στον παράγοντα άγχος που ενδεχομένως να έχουν οι παίκτες του, καθώς παίζουν για πρώτη φορά σε τελικό, ο Δώνης επεσήμανε: «Η ομάδα μου έχει δείξει ότι σε συνθήκες πίεσης, είτε λόγω αποτελέσματος είτε λόγω έδρας είτε λόγω φιλάθλων, δείχνει χαρακτήρα. Στην Τούμπα πήγαμε και κερδίσαμε με επιβλητική εμφάνιση και πήραμε και το χειροκρότημα του κόσμου. Είναι χαρά να είναι το γήπεδο γεμάτο. Είτε έχει 35.000 φίλους της ΑΕΚ είτε 15.000 του Ατρόμητου. Είναι το μοναδικό κομμάτι που δεν φοβάμαι. Θα κάνει πολύ καλό στην ομάδα μου αυτή η ατμόσφαιρα. Παρουσιάζουν τον Ατρόμητο ως αουτσάιντερ, αλλά έχουμε ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία. Ο Μπαζίνσκι έκανε πρωταθλητισμό στην Πολωνία, ο Σαγκανόφσκι, ο Καμαρά έχει πολλές εμπειρίες σε ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Νεμπεγλέρας, ο Σφακιανάκης έχει πάρει ήδη Κύπελλο. Αυτοί πρέπει να βοηθήσουν τους νεαρότερους με την εμπειρία τους. Θα πρέπει να καταλάβουν οι μικρότεροι τι σημαίνει να πάρεις ένα τίτλο, για τη συνέχεια της καριέρας τους».


Νεμπεγλέρας: «Η σημαντικότερη μέρα»

Από την πλευρά των παικτών, ο Κώστας Νεμπεγλέρας τόνισε: «Ο τελικός είναι η σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία του Ατρόμητου. Θέλουμε να φανούμε αντάξιοι του αγώνα και να καταφέρουμε να φέρουμε το Κύπελλο στο Περιστέρι. Δουλέψαμε πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα για να είμαστε έτοιμοι για τις συνθήκες αυτού του αγώνα. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο όλοι πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ελπίζω να τα καταφέρουμε».


ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Φάση των 32
Πανθρακικός - ΑΕΚ 1-5
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Ατρόμητος 1-3

Φάση των 16
ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-4
Ατρόμητος - Καβάλα 1-0

Προημιτελικοί
Ατρόμητος - Διαγόρας 2-0
Διαγόρας - Ατρόμητος 0-1
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-2
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-3

Ημιτελικοί
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1
Ατρόμητος - Ολυμπιακός Β. 2-1
Ολυμπιακός Β. - Ατρόμητος 0-0
 Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"