Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τριάντα νεκροί ο τραγικός -και φέτος- απολογισμός της πασχαλινής εξόδου

Ούτε φέτος ήταν αναίμακτη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, όμως τα θανατηφόρα τροχαία μειώθηκαν κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τις 15 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου σημειώθηκαν 27 τροχαία δυστυχήματα, 47 βαριά ατυχήματα και 358 ελαφρά, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα 30 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 53 να τραυματιστούν σοβαρά και 472 ελαφρά.

Από τα θανατηφόρα δυστυχήματα μόνο....
τρία έγιναν στους σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, (δύο στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και ένα στην Εγνατία Οδό), ενώ πέντε σημειώθηκαν σε κατοικημένες περιοχές, κυρίως νυχτερινές ώρες, και τα υπόλοιπα στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα 17 από τα 27 θανατηφόρα δυστυχήματα αποδίδονται από την Τροχαία σε γενικότερα αίτια, που σχετίζονται με τον οδηγό (υπερβολική ταχύτητα, έλλειψη προσοχής και σύνεσης, είσοδο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, έλλειψη προσοχής από πεζούς) και μόνο ένα στην κατάσταση του δρόμου και τον καιρό.


Πέρυσι, το ίδιο χρονικό διάστημα, καταγράφηκαν 39 δυστυχήματα, 48 σοβαρά και 365 ελαφρά με απολογισμό 43 νεκρούς, 56 σοβαρά τραυματίες και 518 ελαφρά τραυματίες.


Από τα στοιχεία προκύπτει πως φέτος σε σχέση με πέρυσι υπήρξε μείωση κατά 30,8% στον αριθμό των δυστυχημάτων, κατά 2,1% στον αριθμό των σοβαρών ατυχημάτων και 1,9% στα ελαφρά ατυχήματα.


Αντίστοιχη πτώση κατά 30,2% καταγράφηκε στον αριθμό των νεκρών, κατά 5,4% στον αριθμό των βαριά τραυματιών και κατά 8,9% στον αριθμό των ελαφρά τραυματιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"