Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαμάτας

ImageΧωρίς τον κόσμο δεν θα έχει επιτυχία, όσο καλός κι αν είναι ο αγώνας. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους για να ενθαρρύνουν τις αθλήτριες. Η επιτυχία θα είναι αν έχουμε γεμάτες κερκίδες». Με αυτά τα λόγια «έκλεισαν» χθες οι διοργανωτές την επίσημη συνέντευξη Τύπου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής της Καλαμάτας, που θα ανοίξει την αυλαία του την Παρασκευή 15 Απριλίου, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα.
Το πλήρες κείμενο των ομιλιών των διοργανωτών, του εκπρόσωπου του Δήμου Καλαμάτας, των προπονητριών, αλλά και αθλητριών της εθνικής μας ομάδας έχει ως εξής:.....

Παναγιώτης Βασιλόπουλος (υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας):
«Αποφασίσαμε, σαν Αθλητικός Φορέας και Δήμος Καλαμάτας, να στηρίξουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής της πόλης μας με ένα ποσό μεγαλύτερο από την προηγούμενη χρονιά. Εκτός από το χρηματικό ποσό αγωνιστήκαμε όλοι για κάτι καλύτερο στην οργάνωση και στην καθαριότητα ως επί το πλείστον. Όλα είναι έτοιμα.
Οι αγώνες αποτελούν διαφήμιση για την πόλη μας και πρέπει να το συνεχίσουμε κάθε χρόνο και καλύτερα. Η ρυθμική είναι ένα άθλημα που έχει τον πρώτο λόγο για την πόλη της Καλαμάτας»
.
Ελένη Μιχοπούλου (Μέλος του ΔΣ της ΕΓΟ και αρχηγός ελληνικής αποστολής):
«Εκπροσωπώ την Γυμναστική Ομοσπονδία. Ο πρόεδρος κ. Βασιλειάδης θα έρθει το βράδυ στην Καλαμάτα. Η Ομοσπονδίας στηρίζει από την αρχή αυτή τη διοργάνωση. Φέτος γιορτάζουμε τα 19 χρόνια. Είμαι όλα αυτά τα χρόνια εδώ και πρέπει να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προσωπικά στον κ. Βασιλόπουλο, ως πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου και στον Δήμαρχο κ. Νίκα για την μεγάλη υποστήριξη. Όταν ήρθα εδώ είδα τη διαφορά σε σχέση με πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια.
Ελπίζουμε ότι θα έχουμε αυτή την υποστήριξη συνεχώς και κυρίως θα πρέπει να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας για ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο στην Καλαμάτα. Το έχει ανάγκη ο αθλητισμός εδώ.
Η διοργάνωση αυτή είναι Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου ισχύουν άλλοι κανονισμοί. Πρώτη φορά ξεκίνησε να είναι στα Παγκόσμια Κύπελλα από πέρυσι με συντονισμένες προσπάθειες της Ελληνικής, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας και προσωπικά της κ. Κουβάτσου, την οποία και θέλω να ευχαριστήσω. Είναι η ψυχή της διοργάνωσης και την κρατάει πάρα πολύ καλά. Φέτος θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τα και 30 χρόνια του Φιλογυμναστικού, που όπως ξέρετε είμαι από τους ιδρυτές του συλλόγου.
Η διοργάνωση λοιπόν θα είναι φέτος καλύτερη από ποτέ. Έχει 14 ομάδες ανσάμπλ, 22 χώρες –θα σας τα πει αυτά και η κα Καπόγιαννη, η οποία αντικατέστησε φέτος την αείμνηστη Ελένη Πολυχρονίδου, που ήταν η άλλη ψυχή της Καλαμάτας. Η Αλεξάνδρα είναι και Καλαματιανής καταγωγής κι έτσι μαζί με τη Βούλα Κουβάτσου αποτελούν δυνατό δίδυμο για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας: τον ΟΠΑΠ, την Εθνική Τράπεζα. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον αντιπεριφεριάρχη Μεσσηνίας, Χρήστο Μαλαπάνη για την υποστήριξη και την οικονομική βοήθεια που παρέχουν στη διοργάνωση. Μπορούμε να το κάνουμε ακόμη καλύτερο αυτό το μίτινγκ και είναι καλό για τον τόπο, γιατί είναι μια αθλητική-οικονομική-τουριστική δραστηριότητα που προβάλει την Καλαμάτα διεθνώς. Είναι κάτι που πρέπει να αξιοποιήσουμε, εμείς που πονάμε τον τόπο μας, όσο γίνεται πιο πολύ για να μείνει και για τα παιδιά και τη νεολαία, αλλά και για τους επιχειρηματίες»
.
Βούλα Κουβάτσου-Γαλάνη (διευθύντρια της διοργάνωσης και πρόεδρος του ΦΟ Καλαμάτας): «Θυμάμαι σα να ‘ναι χθες όταν με κάλεσε η Ελένη Μιχοπούλου και λέει “ξεκινάμε αυτό, θα βοηθήσεις;” Μικρή ήμουν και λέω ό,τι χρειάζεται. Γιατί πιστεύω πρέπει ν’ αγαπάς κάτι και να δοθείς πραγματικά για να φτάσεις κάποια στιγμή να χαίρεσαι και να χαίρονται και οι άλλοι με αυτό που έχεις κάνει. Και δεν το έχω κάνει βέβαια μόνη μου, υπάρχει πλήθος εθελοντών από πίσω, οι τοπικοί φορείς, η Περιφέρεια και η Ομοσπονδία που στηρίζει και εμπιστεύεται τόσα χρόνια τους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτό. Πιστεύω ότι όλοι μαζί έχουμε καταφέρει και φτάσαμε εδώ το μίτινγκ της Καλαμάτας».
Αλεξάνδρα Καπόγιαννη (τεχνική διευθύντρια Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Καλαμάτας):
«Με κάλεσαν εδώ για να βοηθήσω όσο μπορώ και εν μέρει ν’ αντικαταστήσω την Ελένη Πολυχρονίδου. Το βάρος που κουβαλάω είναι πολύ μεγάλο. Η διοργάνωση έχει πολύ υψηλά στάνταρς και φέτος ακόμα περισσότερο γιατί είναι μια διεθνής διοργάνωση και το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Εγγυώμαι ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να έχουμε μια άρτια διοργάνωση».
Καμέλια Ντουνάβσκα (τιμ μάνατζερ της εθνικής ομάδα ανσάμπλ):
«Έρχομαι τρίτη συνεχόμενη χρονιά σαν προπονήτρια της εθνικής ομάδας. Φέτος δεν είναι είμαι συνέχεια με την εθνική ομάδα, αλλά το υπόλοιπο διάστημα προπονούνται με μια εξαίρετη προπονήτρια, τη Τζένη Παπαδοπούλου. Αυτή η χρονιά είναι η πιο δυνατή για το κύπελλο Καλαμάτας, όλες οι καλές ομάδες είναι εδώ και η Ελλάδα θα έχει σκληρό συναγωνισμό. Τα κορίτσια της εθνικής είναι πολύ ταλαντούχα, αλλά ακόμα είναι μικρά και χρειάζονται πολλή δουλειά. Η Μαριάνθη και η Σταυρούλα είναι από πέρυσι στην ομάδα κι έχουν ένα Ευρωπαϊκό κι ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι καινούργια. Μέσα σε λίγους μήνες έχουν φτάσει πολύ μπροστά, έχουν καταφέρει πολλά πράγματα με την προπονήτριά τους, Τζένη Παπαδοπούλου και αυτό θα το δείξουν και στον αγώνα. Ελπίζω να δουλέψουμε έτσι καλά μέχρι το Παγκόσμιο και να έχουν εκεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία σε όλους και στο ατομικό και στο ομαδικό και να πάνε όλα καλά και στη διοργάνωση».
Τζένη Παπαδοπούλου (προπονήτρια εθνικής ανσάμπλ): «Φέτος υπάρχουν δύο νέα όργανα, στεφάνι-κορδέλα και πέντε μπάλες. Δουλέψαμε από την αρχή πάνω σε αυτές τις αλλαγές. Με τη βοήθεια της Καμέλια φτιάξαμε δύο πάρα πολύ δυνατές χορογραφίες, τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ, καθημερινά και πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο.
Μαριάνθη Ζαφειρίου (αθλήτρια ανσάμπλ):
Έχουμε ετοιμάσει δύο πολύ καλές χορογραφίες, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να μείνουμε ευχαριστημένες από τον εαυτό μας, δείχνοντας τη δουλειά που έχουμε κάνει.
Σταυρούλα Σαμαρά (αθλήτρια ανσάμπλ):
«Το χειροκρότημα του κόσμου είναι πολύ σημαντικό για μας, μας εμψυχώνει πάρα πολύ. Πολύ περισσότερο σε αυτόν τον αγώνα που βρισκόμαστε στη χώρα μας ο κόσμος θα είναι ιδιαίτερα μαζί μας, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και πιστεύω ότι θα τους το ανταποδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο»
.
Νούλη Γιαννιτσοπούλου
(προπονήτρια ατομικού):
«Εγώ οφείλω να είμαι περισσότερο συγκρατημένη. Γεγονός είναι όμως ότι συνέχεια υπάρχει προσπάθεια, σε καθημερινή βάση. Κάναμε κάποιους αγώνες και είχαμε πολύ θετικά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Δεν φτάνει όμως αυτό γιατί η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στο ατομικό. Ο στόχος είναι αρκετά μεγάλος. Αναφέρομαι βέβαια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο που εκεί παίζονται πλέον οι προσπάθειες των προπονητριών και των αθλητριών γιατί είναι η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Έτσι, όλοι οι αγώνες που υπάρχουν μπροστά μας είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον σημαντικό αγώνα που είναι το Σεπτέμβριο στη Γαλλία. Η πορεία είναι πολλή δύσκολη. Θεωρώ ότι μια πρόκριση για το ατομικό είναι 50-50».
Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου (προπονήτρια ατομικού): «Η Άρτεμις (σ.σ. Γκαβέζου) είναι σε ανοδική πορεία. Έχει κάνει ένα μεγάλο αγώνα πέρυσι στο παγκόσμιο. Φέτος περιμένω να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να προσπαθήσει και αυτή -μαζί με τα άλλα δύο κορίτσια την Βαρβάρα Φίλιου και την Μιχαέλα Μεταλλίδου- να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για την Ελλάδα. Με την Μιχαέλα είχαμε μια ατυχία με έναν τραυματισμό. Ήταν σε ανοδική πορεία, αλλά σιγά σιγά θα μπούμε και πιστεύω να προλάβει για αρχή το Πανευρωπαϊκό που είναι το Μάιο.
Ο αγώνας της Καλαμάτας είναι ένας αγώνας στο σπίτι μας. Είναι πάρα πολύ ευχάριστο ν’ αγωνίζεσαι. Έχουμε την συμπαράσταση του κοινού και όλων στην πόλη. Είναι πάρα πολύ ωραίος αγώνας, πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο γιατί βοηθάει και τις αθλήτριές μας να εξελιχθούν».
Μιχαέλα Μεταλλίδου (αθλήτρια ατομικού):
«Στενοχωριέμαι ιδιαίτερα γιατί χάνω ένα σημαντικό αγώνα. Είναι ένας πολύ δυνατός αγώνας και φέτος έχουν μαζευτεί όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος και είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να αγωνίζεσαι μαζί τους. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην αποκατάσταση του τραυματισμού μου, που ήταν αρκετά σοβαρός. Το πόδι μου υπέστη κάταγμα στο 2ο μετατάρσιο. Έκανα αποθεραπείες και το ευχάριστο είναι ότι άρχισα να μπαίνω σιγά στην προπόνηση.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες και στην Ελλάδα, και στο ατομικό και στο ανσάμπλ. Εγώ είμαι εδώ θα τις στηρίξω και όλα θα πάνε καλά»
.
Βαρβάρα Φίλιου (αθλήτρια ατομικού):
«Πιστεύω ότι με μεγάλη προσπάθεια μπορούμε να φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο και να σταθούμε δίπλα στις μεγάλες αθλήτριες. Εγώ όταν αγωνίζομαι δεν σκέφτομαι τι θα κάνουν οι άλλες αθλήτριες. Σκέφτομαι τα δικά μου προγράμματα, να γίνουν όλα σωστά και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω».
  • ΜΕ 119 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ 24 ΧΩΡΕΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
    Αρχίζει σήμερα στην Τέντα η μεγάλη γιορτή της ρυθμικής

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ…
Σε επίκεντρο της διεθνούς ρυθμικής γυμναστικής μετατρέπεται αυτές τις ημέρες η Καλαμάτα, που από σήμερα και μέχρι την Κυριακή θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο κύπελλο «Καλαμάτα 2011», στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα». Η διοργάνωση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας πραγματοποιείται για 19η συνεχόμενη χρονιά και φέτος είναι αφιερωμένη στη μνήμη της πρωτοπόρου της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής, Ελένης Πολυχρονίδου.
Η αυλαία ανοίγει στις 2.20 μετά το μεσημέρι με το πρώτο σκέλος του γενικού αγώνα, τόσο στο ανσάμπλ όσο και στο ατομικό, ο οποίος χρησιμεύει για να βγει η κατάταξη στο σύνθετο, ενώ παράλληλα αποτελεί προκριματικό για τα επιμέρους όργανα.
Στο ανσάμπλ, το παγκόσμιο κύπελλο της Καλαμάτας σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη φετινή εμφάνιση της ανανεωμένης Εθνικής ομάδας. Στην πρεμιέρα των αγώνων, οι Ελληνίδες αθλήτριες (Μαριάνθη Ζαφειρίου, Σταυρούλα Σαμαρά, Βασιλεία Ζάχου, Ελένη Δόικα, Αλεξία Κυριαζή) θα συμμετάσχουν στον Β’ όμιλο (19:35 - 20:05) και θα εκτελέσουν το πρόγραμμά τους στις 5 μπάλες, με μουσική υπόκρουση μια μίξη από τα τραγούδια «Γλυκά μου μάτια αγαπημένα» και «Στου φεγγαριού την αγκαλιά» του Θανάση Πολυκανδριώτη.
Το Σάββατο (16/04), με την Μαρία - Χριστίνα Παπαρίζου να παίρνει τη θέση της Αλεξίας Κυριαζή στο ταπί, η ελληνική ομάδα θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια, υπό τους ήχους του ισπανικού κομματιού «Nada puede dormir» του Βιθέντε Αμίγο.
Στο ατομικό, όπου το πρόγραμμα της πρεμιέρας περιλαμβάνει το στεφάνι και την μπάλα, από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν η Βαρβάρα Φίλιου και η Άρτεμη Γκαβέζου-Κάστρο. συμμετέχοντας στον Α’ όμιλο (14:20 - 16:15).
Το Σάββατο (16/04) οι αθλήτριες του ατομικού θα πάρουν μέρος στις κορύνες και την κορδέλα.
Στο παγκόσμιο κύπελλο της Καλαμάτας θα πάρουν μέρος συνολικά 119 αθλήτριες από 24 χώρες, αριθμοί αισθητά μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους περσινούς.
Στο ατομικό, ανάμεσα στις 39 αθλήτριες που θα αγωνιστούν στην «Τέντα» ξεχωρίζουν οι δύο Ρωσίδες: Η Ντάρια Κοντακόβα, η οποία πρωταγωνίστησε και πέρσι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, λίγους μήνες πριν κατακτήσει πέντε μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας (χρυσό στο ομαδικό και το σχοινάκι, αργυρό στο σύνθετο ατομικό, το στεφάνι και την κορδέλα), καθώς και η Ντάρια Ντμιτρίεβα, νικήτρια τριών μεταλλίων τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μόσχα.
Πρόσθετη λάμψη στη διοργάνωση θα δώσουν οι Λευκορωσίδες Λιούμποβ Τσαρκάσινα, Χάνα Ραμπτσάβα και η Αλίγια Γκαράγεβα από το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες επίσης ανέβηκαν στο βάθρο των νικητριών στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στα μεγάλα ονόματα περιλαμβάνονται, ακόμη, η Βουλγάρα Σίλβια Μίτεβα και η Ουκρανή Αλίνα Μαξιμένκο.
Εξίσου σημαντικές συμμετοχές υπάρχουν και στο ανσάμπλ, όπου θα εκπροσωπηθούν 14 χώρες (Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Αίγυπτος, Γαλλία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Καζακστάν, Πολωνία, Ρωσία, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν και Ελλάδα). Ανάμεσά τους βρίσκονται 5 από τις 7 κορυφαίες ομάδες του περσινού παγκόσμιου πρωταθλήματος.
Το παγκόσμιο κύπελλο «Καλαμάτα 2011» πραγματοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας και το Φιλογυμναστικό Όμιλο Καλαμάτας.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης:
Παρασκευή 15 Απριλίου
14:20 - 16:15:
Ατομικό (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με Στεφάνι και Μπάλα - Α’ Όμιλος
16:25 - 16:55:
Ανσάμπλ (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με 5 Μπάλες - Α’ Όμιλος
17:00: Τελετή Έναρξης
17:30 - 19:25:
Ατομικό (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με Στεφάνι και Μπάλα - Β’ Όμιλος
19:35 - 20:05:
Ανσάμπλ (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με 5 Μπάλες - Β’ Όμιλος
Σάββατο 16 Απριλίου
14:00 - 15:55:
Ατομικό (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με Κορύνες και Κορδέλα - Β’ Όμιλος
16:05 - 16:35:
Ανσάμπλ (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με 3 Κορδέλες / 2 Στεφάνια - Β’ Όμιλος
16:45 - 18:45:
Ατομικό (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με Κορύνες και Κορδέλα - Α’ Όμιλος
18:55 - 19:25:
Ανσάμπλ (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με 3 Κορδέλες / 2 Στεφάνια - Α’ Όμιλος
Κυριακή 17 Απριλίου
14:00 - 14:30:
Ατομικό: Τελικοί οργάνων - Στεφάνι
14:30 - 15:00:
Ατομικό: Τελικοί οργάνων - Μπάλα
15:05 - 15:45:
Ανσάμπλ: Τελικοί οργάνων - 5 Μπάλες
15:55 - 16:25:
Ατομικό: Τελικοί οργάνων - Κορύνες
16:25 - 16:55:
Ατομικό: Τελικοί οργάνων - Κορδέλα
17:00 - 17:40:
Ανσάμπλ: Τελικοί οργάνων - 3 Κορδέλες / 2 Στεφάνια
18:30: Τελετή Λήξης
*Η είσοδος στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» θα είναι ελεύθερη για παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών, ενώ για τους ενήλικες τα εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ για καθεμιά από τις τρεις ημέρες των αγώνων.
 http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"