Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ρωσία: Παράνομη η επέμβαση στη Λιβύη. Η Τουρκία αναλαμβάνει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης.

Η Τουρκία θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης, η οποία βρίσκεται στα χέρια των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, για να διευκολύνει τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία χαρακτηρίζει “επέμβαση στον εμφύλιο πόλεμο, στο πλευρό των αντικαθεστωτικών" τις επιθέσεις των δυτικών εις βάρος των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων....

Η Σύρτη, γενέτειρα του Καντάφι, είναι ο επόμενος "σταθμός" των εξεγερμένων Λίβυων πολιτών.

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, "συνήφθη συμφωνία με τις τοπικές αρχές, ώστε η Τουρκία να αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης προκειμένου να διανεμηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια".

Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εξήγησε, ότι η Τουρκία θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης, ύστερα από σχετικό αίτημα των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και ότι θα στείλει εκεί "πολιτικό και τεχνικό προσωπικό", για να διασφαλιστεί η λειτουργία του αεροδρομίου.

“Επέμβαση στον εμφύλιο πόλεμο” οι επιθέσεις στους πιστούς του Καντάφι


Οι επιθέσεις εναντίον των πιστών δυνάμεων στο Λίβυο ηγέτη ισοδυναμούν με επέμβαση στον εμφύλιο πόλεμο στο πλευρό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, όπως υποστήριξε η Ρωσία, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές δεν εγκρίνονται από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

"Θεωρούμε ότι η επέμβαση του συνασπισμού σε αυτό που στην ουσία είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, δεν εγκρίνεται από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο υπουργός υπογράμμισε, ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ψηφίστηκε στις 17 Μαρτίου, θέτει ως μοναδικό στόχο την προστασία των Λίβυων πολιτών.

"Και όμως υπάρχουν πληροφορίες-και κανένας δεν τις διαψεύδει-για επιθέσεις του συνασπισμού εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων του Καντάφι, πληροφορίες για υποστήριξη ενεργειών των ενόπλων αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Υπάρχουν σαφείς αντιφάσεις εδώ", τόνισε ο Λαβρόφ.

Βομβαρδίστηκε η Μιζουράτα από δυνάμεις του Καντάφι

Δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν τη Δευτέρα (28/03) την πόλη Μιζουράτα στη δυτική Λιβύη, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Άλλος εκπρόσωπος των εξεγερμένων είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο al Arabiya ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 24 τραυματίστηκαν στις μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και των αντικαθεστωτικών στην πόλη.

Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις στην ανατολική Λιβύη κατέλαβαν την πόλη Ναουαφαλίγια προελαύνοντας ακόμα πιο δυτικά προς τη Σύρτη, γενέτειρα του Καντάφι, όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Οι "Κανταφικοί" σταμάτησαν την προέλαση των εξεγερμένων σε απόσταση 140 χλμ. από τη Σύρτη

Οι εξεγερμένοι κατέλαβαν την Κυριακή (27/03) το Μπεν Τζαουάντ, αφού είχαν προηγουμένως ανακαταλάβει την πετρελαϊκή πόλη Ρας Λανούφ στη διάρκεια της νικηφόρας προέλασής τους με τη βοήθεια των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού.

Ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας (28/03) δέχθηκαν τα πυρά βαρέων πολυβόλων των δυνάμεων του Καντάφι που έφθασαν με ημιφορτηγά στο δρόμο που οδηγεί από το Μπεν Τζαουάντ στη Νοφίλια, προς την κατεύθυνση της Σύρτης.

Η Σύρτη, γενέτειρα του Καντάφι και ο επόμενος στόχος των εξεγερμένων, εξακολουθούσε να ελέγχεται από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"