Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

"Διχασμένοι" οι Ευρωπαίοι εξετάζουν νέες κυρώσεις κατά της Λιβύης

Διχασμένοι παραμένουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη, την ίδια ώρα που η ένωση των 27 κρατών ανακοίνωσε ότι εξετάζει την επιβολή νέων κυρώσεων στο καθεστώς Καντάφι.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Guido Westerwelle ήταν ένας από τους πολλούς που....
εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί σχετικά με τη στρατιωτική δράση, λέγοντας ότι «βλέπει» σημαντικούς κινδύνους που εγείρει η παρέμβαση.

Εξηγώντας την απόφαση της Γερμανίας να μην συμμετάσχει στην στρατιωτική δράση, ο Westerwelle τόνισε ότι η Γερμανία υπολόγισε τους κινδύνους και δεδομένου ότι τρεις ημέρες μετά την έναρξη των επιθέσεων ο Αραβικός Σύνδεσμος ήδη επέκρινε την παρέμβαση αυτή, η χώρα του είχε δίκιο.

Από την πλευρά της, η Catherine Ashton, επικεφαλής της Ε.Ε. για εξωτερικά ζητήματα, τόνισε ότι η σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών θα εξετάσει «τι περισσότερο μπορεί να κάνει η Ε.Ε. όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις, την πολιτική στήριξη και τα ανθρωπιστικά ζητήματα».

Ο αρμόδιος για Ευρωπαϊκά ζητήματα Βρετανός υπουργός David Lidington σημείωσε ότι οι χώρες που εμπλέκονται στην παρέμβαση θα συνεχίσουν μέχρι να υπάρξουν ξεκάθαρα σημάδια ότι το καθεστώς Καντάφι έχει σταματήσει να σκοτώνει αμάχους.

Εκτός, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ρώσος πρωθυπουργός Vladimir Putin επέκρινε το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών με το οποίο εγκρίθηκαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης και το χαρακτήρισε ελαττωματικό κείμενο που μοιάζει με «μεσαιωνική απόφαση για σταυροφορία», σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Μετάβαση στο Capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"