Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Παρελθόν θα αποτελούν από το τέλος του έτους τα γνωστά σε όλους μας χάρτινα εισιτήρια και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ, τα οποία θα αντικατασταθούν από «ηλεκτρονικές» κάρτες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα..... επιτρέψει την εφαρμογή δικαιότερων χρεώσεων στους επιβάτες ανάλογα με τις αποστάσεις που διανύουν ή το χρόνο κατά τον οποίο πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να δημοσιευθεί η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος τόσο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, όσο και για την ανάπτυξη του συστήματος της Τηλεματικής, στο πλαίσιο της οποίας ο επιβάτης θα ενημερώνεται από ειδικές οθόνες στις στάσεις, πότε έρχεται το μέσο που περιμένει.

Και τα δύο έργα, που θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), εντάσσονται στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών και είναι από τα πρώτα έργα που συνδυάζουν κοινοτική και ιδιωτική χρηματοδότηση.

Μέρος του κόστους της αρχικής επένδυσης του έργου θα καταβληθεί ως επιχορήγηση μέσω κοινοτικών πόρων, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί με ιδιωτική χρηματοδότηση μέσω ίδιων και δανειακών κεφαλαίων. Επίσης, το σύνολο των δαπανών συντήρησης, τεχνικής υποστήριξης, αναβάθμισης και λειτουργίας του συστήματος αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από τον ιδιωτικό φορέα σύμπραξης
 Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"